Header Ads

Header ADS

Σεμινάριο διαιτησίας νότιας Ελλάδας

Σεμινάριο διαιτησίας νότιας Ελλάδας
Ολοκληρώθηκε σήμερα - Πέμπτη (14/09/2107) το πρώτο σεμινάριο διαιτησίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 για διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας 2ης και 3ης κατηγορίας το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14/07/2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε αυτό συμμετείχαν 276 άτομα (98 διαιτητές, 68 βοηθοί διαιτητές και 110 παρατηρητές διαιτησίας) από τις Ε.Π.Σ. της νότιας Ελλάδας και στόχος του σεμιναρίου ήταν να προετοιμάσει τις διαιτητικές ομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενόψει των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους την περίοδο 2017-2018.

Τα βασικά θέματα του σεμιναρίου ήταν οι πρόσφατες αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game), τα μαρκαρίσματα που γίνονται εντός περιοχής και οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τον καταλογισμό πέναλτι, οι παραβάσεις οφσάιντ, παιξίματος με τα χέρια, η προσπάθεια παραπλάνησης (θέατρο), οι διεκδικήσεις μεταξύ παικτών, οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες παικτών, η ομαδική δουλειά και συνεργασία των διαιτητών μεταξύ τους, η ανάγνωση / πρόβλεψη της εξέλιξης του παιχνιδιού (τοποθέτηση διαιτητών, πλεονέκτημα σε φάσεις, στέρηση σκοραρίσματος σε παίκτη που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ και εσκεμμένα φάουλ).

Αντίστοιχο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα (18-21/9/2017) στην Θεσσαλονίκη για τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που προέρχονται από τις ΕΠΣ της βόρειας Ελλάδας. Με αφορμή τα σεμινάρια αυτά η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έθεσε σε εφαρμογή το εθνικό δίκτυο εκπαιδευτών που έχει συγκροτήσει, και 42 εκπρόσωποι του οποίου, απ’ όλη την Ελλάδα, κλήθηκαν για να διεξάγουν τα θεωρητικά μαθήματα των σεμιναρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.