Header Ads

Header ADS

Διαμαντίδης και Σπανούλης σε Δημοτικό Σχολείο

Το 2ο Δημοτικό Βριλησσίων επισκέφτηκαν ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σταύρου Κοντονή
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων επισκέφτηκαν σήμερα στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης, κατόπιν πρωτοβουλίας του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Είναι η πρώτη από την σειρά επισκέψεων που θα ακολουθήσουν και με άλλους διακεκριμένους αθλητές και Ολυμπιονίκες από όλα τα αθλήματα για την προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος και του "ευ αγωνίζεσθαι".

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, Θεόφιλος Τζώρτζης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς είχαν οργανώσει αρχικά μία εκδήλωση με επίκεντρο την διαφορετικότητα και μηνύματα κατά του ρατσισμού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού θα σας έλεγα να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό, όπου εσείς θέλετε. Και όπως ανέφερε και ο κύριος υπουργός νομίζω ότι το σημαντικότερο μήνυμα από τον αθλητισμό είναι να γίνουμε καλοί άνθρωποι. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας μέσα από τον αθλητισμό. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και υγεία σε όλους σας.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Σπανούλης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσά σας και νιώθουμε κι εμείς παιδιά. Εμείς είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό, αλλά θέλω να σας επισημάνω να μην παραμελείτε ποτέ τα μαθήματά σας και να καλλιεργείτε το μυαλό σας, αυτό θα σας βοηθήσει και στον αθλητισμό. Το πιο σημαντικό μήνυμα του αθλητισμού είναι η συνεργασία με τον διπλανό μας για να πετύχουμε κάτι. Αυτό να το θυμάστε.»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι Διαμαντίδης - Σπανούλης αγωνίστηκαν σε αγώνα επίδειξης με τους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του σχολείου, υπέγραψαν αυτόγραφα και συνομίλησαν με τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.