Header Ads

Header ADS

ΑΕΚ: Οι συνεργάτες του Ζοζέ Μοράις

Οι συνεγάτες του Μοράις στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της συνεργασίας της με τους Μπαλτεμάρ Μπρίτο (τρίτος από αριστερά στην φωτογραφία), Ζοάο Κούνια (πρώτος) και Χάιμε Γκαρθία Χιλ (τέταρτος) οι οποίοι από σήμερα εντάσσονται στο προπονητικό team της "Ένωσης".

Ο Μπαλτεμάρ Μπρίτο, ο πρώτος βοηθός του Ζοζέ Μοράις, είναι γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου 1952 στο Ρεσίφε της Βραζιλίας και αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός σε πολλές ομάδες της Πορτογαλίας ολοκληρώνοντας την καριέρα του το 1988. Στα δύο τελευταία ματς της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε παίκτης - προπονητής της Βαρζίμ. Ήταν ο πρώτος βοηθός του Ζοζέ Μουρίνιο στην Λεϊρία το 2001 και έμεινε δίπλα του για έξι σεζόν μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας στην Τσέλσι το 2007. Έκτοτε ακολούθησε καριέρα πρώτου προπονητή με πρώτο σταθμό την πορτογαλική Μπελενένσες.

Ο Ζοάο Κούνια, Πορτογάλος, γεννημένος στις 11 Αυγούστου 1975 στο Πόρτο, θα είναι γυμναστής του Ζοζέ Μοράις μαζί με τον Παναγιώτη Βούλγαρη, ο οποίος παραμένει στο team. Αποτέλεσε και κατά το παρελθόν συνεργάτη του Ζοζέ Μοράις με τελευταίο σταθμό την τουρκική Αντάλιασπορ. Πριν από την τουρκική ομάδα ανήκε στο προπονητικό team του Κάρλος Καρβαχάλ στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ενώ έχει εργαστεί στο team του Ρουί Φαρίας, νυν βοηθού του Ζοζέ Μουρίνιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ζοάο Κούνια διδάσκει ως καθηγητής ποδοσφαίρου στο τμήμα φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου του Πόρτο.

Ο Χάιμε Γκαρθία Χιλ, Ισπανός, γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1980 στη Μαδρίτη, είναι analyst και video editor, ενώ έχει και τις ιδιότητες του graphic designer και του analyst at scouting. Συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Ζοζέ Μοράις στην Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν βοηθός του Ζοζέ Μουρίνιο και εκείνος αναλυτής αγώνων στο team της Ισπανικής ομάδας. Τελευταία φορά ήταν μαζί στην Αντάλιασπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.