Header Ads

Header ADS

"Πράσινος" και ο Εμποκού

Την απόκτηση του Κογκολέζου μεσοεπιθετικού Πολ Ζοσέ Εμποκού, με την μορφή δανεισμού, ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την, υπό μορφή δανεισμού από την Κιέβο Βερόνα, ένταξη του Πολ Ζοσέ Εμποκού στο ρόστερ της ομάδας. Ο Κογκολέζος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1992 στην Κινσάσα, αλλά η οικογένειά του μετανάστευσε στο Βέλγιο, όταν ήταν ακόμα παιδί. "Ανδρώθηκε" ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης, όπου παρέμενε για τέσσερα χρόνια, ενώ το καλοκαίρι του 2008 αποκτήθηκε από την Τότεναμ.

Αφού πρώτα έπαιξε με τα "σπιρούνια" στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών, ο Πολ Ζοσέ Εμποκού Εμπούνγκε -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 24 Απριλίου 2009. Στις 26 Φεβρουαρίου 2010 ήταν στην αποστολή της Τότεναμ για τον επαναληπτικό με την Μπόλτον, στο πλαίσιο του Αγγλικού κυπέλλου, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους δόθηκε δανεικός για ένα μήνα στην Λέιτον Όριεντ. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Εμποκού έκανε το ντεμπούτο του, παίζοντας ως αλλαγή στο ματς με την Γουόλσολ, ενώ σημείωσε το πρώτο του γκολ στις 7 Δεκεμβρίου, στη νίκη με 8-2 επί της Ντρόιλσντεν, για το κύπελλο Αγγλίας.

Χάρη στις εμφανίσεις του έπεισε τον προπονητή του, Ράσελ Σλέιντ να ανανεώσει τον δανεισμό του αρχικά μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2011 και κατόπιν ως το τέλος της σεζόν, με απολογισμό 27 αγώνες και τρία τέρματα. Τον Ιούλιο του 2011 και χωρίς προηγουμένως να αγωνιστεί τελικά με την Τότεναμ επέστρεψε στο Βέλγιο, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Σταντάρ Λιέγης.

Ο Εμποκού πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση για λογαριασμό της νυν αντιπάλου του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League στις 6 Νοεμβρίου 2011, ερχόμενος από τον πάγκο στην νίκη με 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ. Ένα χρόνο αργότερα, σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της Σταντάρ, στο 3-0 με την Λιρς, ενώ συνολικά κατέγραψε 121 παιχνίδια και 28 γκολ στο ενεργητικό του.

Την 1η Φεβρουαρίου 2015 δόθηκε δανεικός στην Κάλιαρι, μέχρι το τέλος της σεζόν, για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, παίζοντας, στην ήττα από την Ρόμα με 2-1, μια εβδομάδα αργότερα, όπου μάλιστα σημείωσε και το γκολ της ομάδας του. Ολοκλήρωσε το πέρασμά του από την Σαρδηνία με 16 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Στις 13 Ιουλίου 2015 ο 24χρονος -σήμερα- άσος επέστρεψε στην Ιταλία ως δανεικός, αυτή την φορά για λογαριασμό της Κιέβο Βερόνα, με την οποία έπαιξε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της Σέριε Α και την νίκη με 3-1 απέναντι στην Έμπολι. Συνολικά πραγματοποίησε 20 εμφανίσεις, ενώ στις 31 Μαρτίου 2016 υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ιταλική ομάδα.

Ο Εμποκού υπήρξε μέλος όλων των "μικρών" εθνικών ομάδων του Βελγίου, μετρώντας συνολικά 61 ματς και 19 τέρματα. Όμως, στις 19 Φεβρουαρίου 2015 ανακοίνωσε την απόφασή του να αγωνιστεί για την εθνική του Κονγκό, με το οποίο σκόραρε στο ντεμπούτο του, στην "φιλική" ήττα με 2-1 από το Ιράκ, στις 28 Μαρτίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.