Header Ads

Header ADS

Νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Αθλητή

Νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Αθλητή
Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την Κάρτα Υγείας του αθλητή.

Η ανάγκη πρόληψης των αιφνίδιων θανάτων αθλητών αλλά και η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον προαγωνιστικό έλεγχο, εντοπισμού των ομάδων στόχων αλλά και οι δομές διάσωσης και πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς-αθλητικούς χώρους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δυο Γενικών Γραμματέων καθώς και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε.) του Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών και Νέων (Ε.Κ.Κ.Α.Ν.), της Πυροσβεστικής, της Καρδιολογικής Εταιρίας και των θεσμικών ιατρικών φορέων, προκειμένου να εξειδικευτεί άμεσα το πρωτόκολλο προληπτικού ελέγχου, οι μηχανισμοί και οι φορείς του προληπτικού ελέγχου, η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των ελεγκτών και των διασωστών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν από το Ε.Κ.Α.Ε. οι Καποδίστριας και Εμμανουηλίδης, από το Ε.Κ.Κ.Α.Ν οι Αναστασάκης και Ριτσάτος, από την Πυροσβεστική ο Ηλίας Πετρόπουλος ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και ο Γ. Ντουνιάς σύμβουλος του υπουργού και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), σε αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες, σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συγκεκριμενοποίηση και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.