Header Ads

Header ADS

Αλέφαντος: Τρομερός ο Χριστοδουλόπουλος

Η ανάλυση του Αλέφαντου στα ματς της 26ης αγωνιστικής της super league
Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει και αναλύει, με τον δικό του ξεχωριστό - ιδιαίτερο - χειμαρρώδη τρόπο, τι συνέβη στην 26η αγωνιστική της super league, στην ιστοσελίδα sportdog σε επιμέλεια του Θέμη Σινάνογλου...

Έγινε φοβερό ντέρμπι, ένα από τα καλύτερα τα τελευταία χρόνια, με γρήγορο ρυθμό, πολλά γκολ, μακάρι να βλέπαμε τέτοια ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα συχνότερα. Από ένα ημίχρονο είχε ο καθένας, όμως ενώ όλοι στέκονται στο καλό ημίχρονο της κάθε ομάδας, εγώ αναρωτιέμαι για το κακό ημίχρονο της κάθε ομάδας.

Αδικαιολόγητη εικόνα για την ΑΕΚ το α' ημίχρονο και έχει ευθύνη ο Χιμένεθ ότι χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να δει αυτά που έπρεπε να κάνει από την αρχή. Επίσης, ο Παναθηναϊκός δεν έχει φυσική κατάσταση; Τι εικόνα είναι αυτή στο β' ημίχρονο; Πρέπει να το φτιάξει αυτό ο Ουζουνίδης. Στο α' ημίχρονο η ΑΕΚ παρακολουθούσε μόνο τον Παναθηναϊκό, δεν μάρκαραν καθόλου στο κέντρο, ο ΠΑΟ φούλαρε, τους έβαλε 2 γκολ μαζεμένα.

Ο Χιμένεθ έβαλε μέσα Χριστοδουλόπουλο και Πέκχαρτ από την αρχή του β' ημιχρόνου και άλλαξε η εικόνα εντελώς. Με Μπακασέτα που μπήκε αργότερα αλλαγή και αυτός δεν ασχολούμαι, την ξέρετε τη γνώμη μου από τότε που ήταν στον Πανιώνιο και τον έλεγαν καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Αργός παίκτης.

Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν καταπληκτικός. Ούτε στον Παναθηναϊκό ούτε στον ΠΑΟΚ τον έχω ξαναδεί έτσι. Γρήγορος, ντριμπλέρ, μπουκαδόρος, ξεσήκωσε την ΑΕΚ. Τα έχασα με τη μεταμόρφωση της ΑΕΚ, κυριάρχησε πλήρως στο γήπεδο. Έπαθε καθίζηση ο Παναθηναϊκός. Ο Αραούχο δεν φάνηκε, όλα τα λεφτά ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, ξεπέρασε τους πάντες και τον Μάνταλο.

Εκεί όμως έπρεπε να πάρεις τον πόντο κύριε Χιμένεθ. Πας από το 0-2 να το κάνεις 3-2, πού πας; Έχεις κάνει την ανατροπή, κράτα την ισοπαλία, θα έχεις πολύ καλή ψυχολογία στην ομάδα και προστατευμένο γόητρο αν κράταγες το 2-2. Δεν επιτρέπεται να σε βρίσκει ανοικτό ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο λεπτό και να σου το βάζει.

Λάθος μεγάλο και ο Μπάρκας και ο Λαμπρόπουλος, η συμπεριφορά τους στο γκολ που έφαγε η ΑΕΚ στο τέλος είναι για να διδάσκεται σε σεμινάριο τι δεν πρέπει να κάνει ο τερματοφύλακας και ο αμυντικός! Και ειδικά όταν έχεις αντίπαλο τον Μπεργκ που είναι μεγάλος επιθετικός, εγώ είχα βγει και είχα πει από τον πρώτο χρόνο ότι αν ήμουν Μαρινάκης θα πήγαινα και θα αγόραζα τον Μπεργκ! Και αν θυμάστε, όταν σερνόταν ο Μπεργκ φέτος στον α' γύρο, βγήκα και είπα στη στήλη "βάλτε του ρε ένα γρήγορο παίκτη δίπλα, θα τον αναστήσει". Και έπειτα έτσι έκανε ο Ουζουνίδης.

Σε δραματική κατάσταση η συνεννόηση Λαμπρόπουλου και Μπάρκα στο πώς κινήθηκαν στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Λαμπρόπουλε, θα ξαναπώ αυτό που είχα πει για τους αμυντικούς του Ολυμπιακού στην Τουρκία με την Μπεσίκτας. Ώμο με ώμο τον αντίπαλο και βγαίνεις πρώτος στην μπάλα. Και αν πρέπει να επιλέξεις, επιλέγεις κίνηση προς το πρώτο δοκάρι. Μπάρκαν πού στήθηκες, πού πατούσες; Από τον Παναθηναϊκό αυτή η 11άδα που επιλέγει ο Ουζουνίδης είναι η πιο σωστή. Αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Παρένθεση εδώ για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό που κάνει θαύματα. Κάθε χρόνο και από μία ομάδα πάει ευρωπαϊκό τελικό. Γυναίκες πόλο, άντρες πόλο, γυναίκες βόλεϊ τώρα. Και διεκδικούν φέτος τελικό και οι άντρες και οι γυναίκες του πόλο ξανά. Ο Κουντούρης έχει δείξει έργο πρώτα για πολλά χρόνια στη ΘΥΡΑ 7 και έπειτα εξελίχτηκε σε μεγάλο στέλεχος ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη και επίσης ασχολείται με την ΠΑΕ. Τον πίστεψε ο Μαρινάκης και δικαιώθηκε, ο Μαρινάκης τον είχε επιλέξει για πρόεδρο στον Ερασιτέχνη και επίσης τον βοηθάει. Αθόρυβο στέλεχος, με έργο.

Πάμε τώρα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο είχε δυσκολίες, αλλά έπιασε ένα 20λεπτο στο β' μέρος που κονιορτοποίησε τον Πλατανιά. Δεν μπορούσαν να περπατήσουν οι παίκτες του Πλατανιά σε αυτό το 20λεπτο.

Μεγάλο λάθος του Παράσχου που δεν διόρθωνε το διασυρμό που έκανε συνέχεια ο Μαρίν στο δεξί του μπακ. Όλα τα ρήγματα από τον Μαρίν ήρθαν, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Και μπράβο στον Λεμονή που τον πίστεψε από την αρχή που ανέλαβε, γιατί όλοι οι άλλοι τον είχαν παρατημένο αυτόν τον παίκτη. Έδωσε ταχύτητα, τέχνη στο ένας εναντίον ενός, αέρινος, σέντρες, σκοράρισμα. Δεν έδινε βοήθειες ο Παράσχος στο δεξί μπακ και ο Μαρίν τον γλεντούσε.

Τον Ανσαριφάρντ πρέπει να προσέξουν γιατί τον βλέπω φοβισμένο. Έχει προσόντα, πρέπει να τον δουλέψουν πιο πολύ, να γίνει ακόμα πιο εκρηκτικός, να παίρνει και την προσωπική φάση να μη διστάζει. Έτσι έκαναν καριέρα μεγάλα σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, όταν έπαιρναν και προσωπικές φάσεις. Από την εποχή του Υφαντή ως την εποχή του Μιραλάς και του Τζιμπούρ στα καλά του. Δεν θέλω να βλέπω σέντερ φορ στον Ολυμπιακό να περιμένει αμέτοχος την μπάλα.

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου που ανήκει στον Ολυμπιακό, ο Γιαννιώτης, είναι πολύ καλός, μπορεί να πλαισιώσει τον Καπίνο που του έχω αδυναμία. Ματσάρα το Πανιώνιος - Ατρόμητος, με φοβερό ρυθμό και πολλή ταχύτητα. 2-0 ο Πανιώνιος, το έκανε 2-1 ο Ατρόμητος και πίεσε για την ισοφάριση.

Με ρωτάει για παίκτες ο Σινάνογλου, γι' αυτό σας λέω για κάποιους παίκτες συγκεκριμένα, τώρα ζητάει την άποψή μου και για τον Μασούντ. Για Ολυμπιακό; Όχι. Είναι καλό δεκάρι, αλλά ο Φορτούνης πολύ καλύτερος. Ο Μασούντ άλλο να παίζει στον Πανιώνιο και άλλο στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, ο κόσμος του θέλει ταχύτητα. Εγώ παίκτες αργούς δεν τους θέλω. Ο Μασούντ ξέρει μπάλα αλλά δεν είναι γρήγορος, δεν έχει επιστροφές, στον Πανιώνιο τη διαφορά στα χαφ την κάνουν οι δύο κόφτες που τρέχουν ακατάπαυστα, ο Σιώπης και ο Κόρμπος.

Ξέχασα να πω κάτι που μου έκανε εντύπωση στο γήπεδο. Όταν ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ, η ΘΥΡΑ 7 βοήθησε πολύ, δεν σταμάτησε να φωνάζει, ξεσήκωσε και το υπόλοιπο γήπεδο. Απέφυγε την γκρίνια και τη φασαρία ο Ολυμπιακός χάρη στο πέταλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.