Header Ads

Header ADS

ΠΑΟΚ - Βέροια (facts & figures)

Στατιστικά στοιχεία από το παρελθόν των αγώνων ΠΑΟΚ - Βέροια
Την Βέροια υποδέχεται στην Τούμπα, στις 17:15, ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της super league. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του "δικεφάλου" κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

#7 διαδοχικές νίκες με αντίπαλο την Βέροια εντός και εκτός έδρας είχε ο ΠΑΟΚ πριν την λευκή ισοπαλία στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Παραμένει, πάντως, το εντυπωσιακό σερί των 18 αγώνων χωρίς ήττα για τον "δικέφαλο" κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας. Οι 17 είναι για το πρωτάθλημα και υπάρχει και ένα ματς για το Κύπελλο Ελλάδος την σεζόν 1999-00 στην Τούμπα που τελείωσε με 1-0 χάρη σε γκολ του Νίκου Φρούσου.

#3 διαδοχικά ματς με γκολ στην Τούμπα έχει η Βέροια, όλα βέβαια σε ήττες από τον ΠΑΟΚ. Με αυτό τον τρόπο έσπασε ένα σημαντικό σερί του "δικεφάλου", ο οποίος στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του απέναντι στην Βέροια στην Τούμπα, με την ομάδα της Ημαθίας να μην έχει σημειώσει γκολ από την σεζόν 1998-99 που ηττήθηκε 2-0 στην Τούμπα και στα επόμενα τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ένα για το κύπελλο Ελλάδος που ακολούθησε. Η Βέροια δεν έχει βρει δίχτυα στα 17 από τα 36 ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.

#16 αγώνες έχει δώσει με την Βέροια ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο "δικέφαλος" μετρά 12 νίκες, τρία ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα, ενώ η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να φύγει μια φορά νικήτρια 2-1 στις 28 Ιανουαρίου 1968, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου εκείνου του πρωταθλήματος.

#37 έναντι εννιά είναι τα γκολ στις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην Τούμπα, με την Βέροια να να αγνοεί την νίκη στα 18 τελευταία ματς με τον ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτά τα 18 ματς, ο ΠΑΟΚ μετρά 14 νίκες, ενώ υπάρχουν και τέσσερις ισοπαλίες, όλες με 0-0.

#4 φορές ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει με 2-0 της Βέροιας στην Τούμπα, σκορ που είναι το αγαπημένο του στις μεταξύ τους κόντρες, ενώ υπάρχουν και δύο νίκες με 3-1. Οι τρεις ισοπαλίες είναι όλες με 0-0, ενώ η ευρύτερη νίκη επί της Βέροιας είναι το 5-0 στις 19 Δεκεμβρίου 1971. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, ο αγώνας τελείωσε με νίκη 2-1 του "δικεφάλου" (43' Μπερμπάτοφ, 74' Αθανασιάδης / 65' Μαγέφσκι). Πριν από αυτό το 2-1 στην Τούμπα υπήρξαν δύο διαδοχικές νίκες με 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

#3 γκολ είχε σημειώσει στις 6 Νοεμβρίου 1966 ο Μαχαιρίδης για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα ανάμεσα στον "δικέφαλο" και την Βέροια. Το τελικό 3-1 είχε γίνει με σουτ από 30 μέτρα του Κεφαλίδη, ενώ ο Μαχαιρίδης άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό μετά από δοκάρι του Θεοφανίδη, στο 18ο έκανε το 2-0 από πάσα του Αφεντουλίδη και έγραψε το 3-0 στο 56ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.