Header Ads

Header ADS

Επιστολή FIFA σε ΕΠΟ

Η σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επιστολή της προς την ΕΠΟ την ενημερώνει για τη σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που πορίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου της στις 14/10/2016, τη διάρκεια της θητείας της και τις αρμοδιότητές της. Το πλήρες μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο της επιστολής, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα, προς τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου, είναι το παρακάτω:

«Προς κ. Παυσανία Παπανικολάου
Γενικό Γραμματέα
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Ζυρίχη, 31 Οκτωβρίου 2016
Σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής
Αγαπητέ κ. Γενικέ Γραμματέα,

Αναφερόμαστε στην απόφαση που ελήφθη από το Συμβούλιο της FIFA στις 14 Οκτωβρίου 2016 για διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής, και στην αναγγελθείσα κοινή αποστολή FIFA και UEFA στην Ελλάδα να ορίσει τα μέλη της. Σε συνέχεια της αποστολής FIFA και UEFA με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία έλαβε χώρα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2016, σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα είναι η εξής:

- Κος Ιωάννης Δρόσος, Πρόεδρος
- Κος Νικόλαος Μπάρτζης, Αντιπρόεδρος
- Κος Γεώργιος Μπίκας, Μέλος
- Κος Ζήσης Βρύζας, Μέλος
- Κος Αλέξης Δέδες, Μέλος
- Κος Απόστολος Γέροντας, Μέλος

Η FIFA και η UEFA διατηρούν τη δυνατότητα να ορίσουν επιπλέον άτομο-α ως μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Η εντολή διοίκησης της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Οι αρμοδιότητες της θα είναι η διαχείριση των ημερήσιων θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), η αναθεώρηση σχετικών κανονισμών, εάν αυτό θεωρείται απαραίτητο, με σκοπό την εναρμόνισή τους στα πρότυπα της FIFA, η συνέχιση των συζητήσεων με τις αθλητικές αρχές αναφορικά με την τροποποίηση των εθνικών νόμων σε στενή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και να οργανώσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης το αργότερο μέχρι την 31 Μαΐου 2017.

Τέλος, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα λειτουργεί ως εκλογική επιτροπή, της οποίας οι αποφάσεις είναι οριστικές και δεσμευτικές, και τα μέλη της δεν θα δικαιούνται να εκλεγούν σε κάποια από τις ανοιχτές θέσεις, εκτός εάν υπάρξει μια ορθώς και βάσει καταστατικού συστημένη εκλογική επιτροπή, μέχρι την ημερομηνία των εκλογών. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση,

Fatma Samoura
FIFA Secretary General»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.