Header Ads

Header ADS

Μπέντο: "Η σκέψη μου είναι να κερδίσουμε"

Η συνέντευξη τύπου των Μπέντο - Μάρτινς για το ματς του Ολυμπιακού με την Αστάνα
Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο και ο ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων", Αντρέ Μάρτινς, στην σημερινή συνέντευξη τύπου, μία μέρα πριν από το ματς με την Αστάνα...

Πάουλο Μπέντο

-Για τις σκέψεις του για το αυριανό ματς και αν πιστεύει ότι θα είναι το ίδιο εύκολο όπως και το πρώτο: «Η σκέψη μου γι’ αυτό το παιχνίδι είναι να κερδίσουμε. Αυτό σκεφτόμαστε όπως και για όλα τα παιχνίδια. Όσον αφορά στην ευκολία ή δυσκολία δεν έχουμε πει ποτέ ότι μία νίκη έρχεται εύκολη. Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε εύκολα τα πράγματα γιατί είχαμε υψηλή απόδοση. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα γιατί ο αντίπαλος μας έχει την τελευταία του ευκαιρία να μπει στη μάχη για την πρόκριση. Εμείς όμως θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας που είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση.»

-Εάν γνωρίζει ότι η Αστάνα είναι αήττητη στην έδρα της: «Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του αντιπάλου ξέρουμε ότι δεν έχει ηττηθεί και γνωρίζουμε τις νίκες που έχει σε διεθνές επίπεδο. Τις νίκες απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γαλατάσαραϊ. Αυτός είναι ένας λόγος για να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς για να είμαστε η πρώτη ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα καταφέρει να κερδίσει σε αυτή τη δυνατή έδρα.»

-Για το πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του για το αυριανό ματς, ενόψει και του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκού την Κυριακή: «Γνωρίζουμε και δεν είχαμε αμφιβολία ότι οι οπαδοί μας θα είναι δίπλα μας την Κυριακή. Πάντα είναι στο πλευρό μας και μας βοηθάνε. Γνωρίζαμε ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο την Κυριακή. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να σκεφτούμε και να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο αγώνα. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε μόνο με αυτό το παιχνίδι. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας φέρει πολύ κοντά σε έναν ακόμα στόχο μας. Μετά από αυτό το παιχνίδι θα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με το ματς της Κυριακής.»

-Για το πόσο σοβαρά έχει λάβει το αυριανό παιχνίδι και πως θα του φαινόταν ένα αποτέλεσμα όπως η ισοπαλία: «Φυσικά και πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική της UEFA. Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να είμαστε στο UEFA Champions League. Αυτή τη στιγμή όμως συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες και ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση.»

-Για το πώς νιώθει μετά από δύο μήνες από την εκτός έδρας νίκη με την Γιανγκ Μπόις και που μπορεί να δουλέψει για να βελτιώσει περισσότερο την ομάδα: «Η διαδικασία της βελτίωσης της δουλειάς και της εξέλιξης και της ομάδας είναι συνεχής που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να προχωράμε. Θέλουμε η ομάδα πάντα να διορθώνει λάθη και να βελτιώνεται. Υπάρχουν πράγματα που δουλεύουμε και θέματα τακτικής. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι σε εκείνο το παιχνίδι με τη Γιανγκ Μπόις, όμως, ποτέ δεν σταματάμε να βελτιωνόμαστε.»

Αντρέ Μάρτινς

-Για το πόσο διαφορετικό περιμένει το αυριανό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο στην Αθήνα. Με δεδομένο το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με επιτυχία. Τώρα ο αντίπαλος θα είναι πιο δυνατός και προσεκτικός. Πιστεύω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο ταξίδι, ναι, ήταν μακρινό και δύσκολο, αλλά έχουμε ξεκουραστεί και έχουμε το χρόνο να προετοιμάσουμε κατάλληλα το παιχνίδι.»

-Εάν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Αστάνα αποτελεί μία επιπλέον δυσκολία για τον Ολυμπιακό: «Δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για εμάς. Έχουμε παίξει ήδη σε ένα τέτοιο γήπεδο και πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Αποτελεί πλεονέκτημα για τον αντίπαλο μας, μικρό όμως και δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει δικαιολογία για εμάς για το αυριανό παιχνίδι.»

-Για το γεγονός ότι η Αστάνα θέλει μόνο τη νίκη και αν αυτό για τον Ολυμπιακό αποτελέσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για να φύγει με την εκτός έδρας νίκη: «Δεν πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς ο αντίπαλος. Και εμείς έχουμε έρθει να παίξουμε μόνο για τη νίκη. Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου αυτό. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν. Απλώς το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με εκείνο στην έδρα μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.