Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (facts & figures)

Πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν των αγώνων Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, αλλά και την παράδοση του "δικεφάλου" κόντρα στους "ερυθρόλευκους", λίγες ώρες πριν την σέντρα του παιχνιδιού. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (paokfc.gr)...

#3 νίκες και μια ισοπαλία έχει στις οκτώ τελευταίες του επισκέψεις στο στάδιο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ, αφού από το Ιανουάριο του 2010 σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σε αυτές προσέθεσε και την λευκή ισοπαλία της σεζόν 2012-13. Το σερί συνεχίστηκε με την νίκη στις 3 Δεκεμβρίου 2014 με 2-1 (45' Φουστέρ - 43' Αθανασιάδης, 49' Περέιρα).

#9 νίκες στις 58 αναμετρήσεις που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και τα Play Off έχει ο ΠΑΟΚ από το 1959-60 και την καθιέρωση της Α' Εθνικής. Η ευρύτερη νίκη με σκορ 4-0 ήταν την σεζόν 1975-76, όταν ο "δικέφαλος" αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Η πρώτη που σημείωσε ήταν με την έναρξη της Α' Εθνικής το 1959-60 με 2-1 μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη, ενώ η τελευταία είναι την σεζόν 2014-15 στην προτελευταία του επίσκεψη δηλαδή εκεί για αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος. Τα 7 από τα μεταξύ τους ματς έληξαν ισόπαλα, με τελευταίο αυτό της σεζόν 2012-13 με την λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

#17 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο ανακαινισμένο στάδιο Καραϊσκάκη (15 νίκες - 2 ισοπαλίες) μέχρι την δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ εκεί στις 16 Οκτωβρίου 2005. Με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γκολ - φάουλ του Γιάγια Τουρέ, πήρε την νίκη και παράλληλα έσπασε το σερί των "ερυθρολεύκων" μέσα στην έδρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.