Header Ads

Header ADS

Φιγκέιρας: "Μπορώ πολύ καλύτερα"

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Μποτία και Ντιόγκο Φιγκέιρας μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη...

Αλμπέρτο Μποτία

Δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού Μποτία και Φιγκέιρας για την νίκη επί του Πανιωνίου
-Είσαι άνθρωπος του... φθινοπώρου. Σκοράρεις κάθε Οκτώβριο, όπως αποδεικνύεται. Και πέρυσι το έκανες. «Φαίνεται πως είναι αλήθεια. Και πέρυσι συνέβη το ίδιο. Όπως και να 'χει είμαι χαρούμενος που σκόραρα και βοήθησα την ομάδα να κερδίσει».

-Κρατούσες το κεφάλι σου στη λήξη του ημιχρόνου. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; «Δέχθηκα ένα χτύπημα. Έκανα 5 ράμματα για... ενθύμιο.»

-Συνήθως οι αμυντικοί ρίχνουν παραπάνω κλοτσιές. Εσύ δέχεσαι όπως φαίνεται γιατί και σε άλλο ματς είχες τραυματισμό. «Καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και το δεχόμαστε. Άλλη φορά χτυπάς εσύ, άλλες φορές οι άλλοι. Μακάρι να συνεχίσουμε με λιγότερα χτυπήματα.»

-Ήταν ένα δύσκολο ματς. Με αρκετή ένταση. Πως το έζησες; «Ναι, έτσι ήταν. Παίξαμε με μια δυνατή ομάδα στο σπίτι της. Είναι αλήθεια. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο. Κάθε χρόνο εδώ δυσκολευόμαστε. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και δυνατός. Με τη μπάλα και χωρίς τη μπάλα. Σταθήκαμε καλά. Τα πράγματα ήταν υπέρ μας και καταφέραμε να κερδίσουμε.»

-Οι στημένες φάσεις πέρυσι ήταν όπλο του Ολυμπιακού. Φέτος ως τώρα όχι. Είναι τυχαίο; Γίνεται δουλειά και θα φανεί στην πορεία; «Είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεσαι τις φάσεις που σου παρουσιάζονται φυσικά και τις στημένες. Πέρυσι το κάναμε πολλές φορές. Μπορούμε και φέτος να το κάνουμε πιο πολλές φορές.»

-Είναι κοντά η ομάδα ώστε να βρεθεί σε φουλ φόρμα; «Πιστεύω ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε δρόμο. Είναι αρχή ακόμα. Υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα. Πολλά πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε. Έτσι είναι όμως. Άλλες φορές είμαστε λίγο καλύτεροι, άλλες λίγο χειρότεροι. Προσπαθούμε να φέρνουμε τα πράγματα εις πέρας.»

-Και μια προσωπική ερώτηση. Είσαι τρία χρόνια εδώ, πως σου φαίνεται η Αθήνα; Πως σου φαίνεται το ποδόσφαιρό μας; «Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πολύ. Εξεπλάγην θετικά όταν ήρθα και από την πόλη και από το ποδόσφαιρο. Ζω καλά. Προσπαθώ να απολαμβάνω στιγμές και στην προσωπική μου ζωή και στο ποδόσφαιρο. Συνεχίζει η Μούρθια να είναι το αγαπημένο μου μέρος αφού εκεί είναι η οικογένειά μου και οι φίλοι μου.»

Ντιόγκο Φιγκέιρας

Δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού Μποτία και Φιγκέιρας για την νίκη επί του Πανιωνίου
Για το ματς με τον Πανιώνιο: «Είναι αλήθεια πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το αντιμετωπίσαμε όπως θα κάναμε με ένα ντέρμπι, γιατί γνωρίζαμε πως το παιχνίδι αυτό θα ήταν δύσκολο. Γνωρίζαμε πως ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να μπει πολύ δυνατά στον αγώνα. Προσπαθήσαμε και εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε το ίδιο και το κάναμε καλύτερα από εκείνους.»

Για το αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτό το καλύτερό μου παιχνίδι. Αυτό που ξέρω είναι πως βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο προσαρμογής στην Αθήνα και στον Ολυμπιακό και πιστεύω πως μπορώ να κάνω παιχνίδια πολύ καλύτερα από το αποψινό».

Για τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού: «Το παιχνίδι του Europa League την Πέμπτη είναι ένα παιχνίδι που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Είναι στην έδρα μας, έχουμε τα πράγματα υπέρ μας, είναι βαθμοί που χρειαζόμαστε και δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε να χαθεί αυτό το παιχνίδι. Το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι επίσης ένα παιχνίδι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, τη δύναμη του κόσμου μας και δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που τους χρειαζόμαστε επίσης.»

Για το αν θέλει ανάλογη ατμόσφαιρα του κόσμου, όπως στο ματς με την ΑΕΚ: «Ναι, φυσικά θα μου άρεσε. Δεν περίμενα να ζήσω τέτοια ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και ελπίζω να το ξαναζήσω και στα επόμενα ματς, όπως με την ΑΕΚ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.