Header Ads

Header ADS

Ολλανδία - Ελλάδα 1-2 (video)

Σπουδαία φιλική εκτός έδρας νίκη της εθνικής επί της Ολλανδίας με 2-1
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε η νέα σεζόν για την Εθνική Ανδρών, η οποία για πρώτη φορά μετά από οκτώ αναμετρήσεις δίχως νίκη και μόλις ένα γκολ υπέρ της, επικράτησε 2-1 μέσα στο Philips Stadion της Ολλανδίας, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί των "Οράνιε".

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού αγώνα του Αϊντχόφεν και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισορροπήσει, να ανακάμψει και εν τέλει να φύγει από το γήπεδο με την νίκη. Η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, όταν ο Γιάνσεν βγήκε από δεξιά, σέντραρε και η μπάλα, ύστερα από κόντρες, βρήκε στο σώμα του Βαϊνάλντουμ για να καταλήξει στα δίχτυα του Καρνέζη.

Ακολούθως, η Εθνική ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε διαδοχικά τους γηπεδούχους. Στο 21' το σουτ του Φορτούνη απέκρουσε (κόρνερ) ο Ζουτ και στο 23' ο Βίλεμς πρόλαβε τον Μάνταλο που έμπαινε από δεξιά ύστερα από κάθετη πάσα του Σάμαρη. Στο 29' ήρθε η ισοφάριση. Οι διεθνείς έκλεψαν την μπάλα, ο Τοροσίδης σέντραρε άψογα και ο Μήτρογλου με κεφαλιά σημείωσε το πρώτο γκολ της "γαλανόλευκης" στην νέα σεζόν!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και δημιούργησε ευκαιρίες κυρίως με τον Γιάνσεν για να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά η Εθνική με έξυπνη τακτική και εκμεταλλευόμενη τα κενά στην αμυντική γραμμή των Ολλανδών ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Στο 74' ο Μήτρογλου βρήκε κενό στην αντίπαλη άμυνα, το σουτ του απέκρουσε ο Ζουτ και ο επερχόμενος Γιαννιώτας σημείωσε το 1-2! Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τούρκος Μετέ Καλκαβάν.

Ολλανδία: Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80' Ντοστ), Στρούτμαν (65' Χέντριξ), Μπέρχαους, Βαϊνάλντουμ (72' Κλάασεν), Γιάνσεν, Σνάιντερ (65' Πρόπερ), Πρόμες (72' Νάρσινγκ).

Ελλάδα: Καρνέζης (46' Καπίνο), Τοροσίδης (46' Σταφυλλίδης), Μανωλάς (46' Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μάνταλος (83' Καρέλης), Χολέμπας (46' Μπακασέτας), Φορτούνης (55' Γαιννιώτας), Μήτρογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.