Header Ads

Header ADS

ΠΑΟΚ - Άγιαξ (facts & figures)

Πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία σχετικά με το background του αγώνα ΠΑΟΚ - Άγιαξ
Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (paokfc.gr) μας βάζει στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης αλλά και στατιστικά από την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα σε Ολλανδικές ομάδες...

#Μόνο ισοπαλίες έχουν ο Άγιαξ και ο ΠΑΟΚ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις που είναι και οι τρεις για τα προκριματικά του Champions League. Οι δύο στην Ολλανδία είναι με 1-1, ενώ στις 4 Αυγούστου 2010 το ματς του "δικεφάλου" με τον Αίαντα τελείωσε 3-3 και έδωσε την πρόκριση στους Ολλανδούς.

#2 γκολ είχε σημειώσει στις αναμετρήσεις του 2010 ο σημερινός προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος σκόραρε τόσο στο 1-1 της Ολλανδίας, όσο και στο 3-3 της Τούμπας. Τότε τεχνικός του "δικεφάλου" ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης είχαν σημειώσει τα άλλα δύο γκολ του ΠΑΟΚ σε εκείνο το 3-3.

#13 αναμετρήσεις έχει δώσει ο ΠΑΟΚ με Ολλανδικές ομάδες και σε αυτές μετρά μία νίκη, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες. Οι περισσότερες από τις κόντρες του είναι για το Europa League, εκεί όπου έχει και την μοναδική νίκη του, στην Τούμπα με 3-2 επί της Αϊντχόφεν στις 22 Νοεμβρίου 2011.

#4 ομάδες έχει αντιμετωπίσει συνολικά ο ΠΑΟΚ από την Ολλανδία. Αϊντχόφεν, Αλκμάαρ, Χέρενφεεν και Άγιαξ είναι κατά σειρά οι ομάδες που βρήκε μπροστά του ο "δικέφαλος". Μάλιστα εκτός από την Χέρενφεεν, τις υπόλοιπες τρεις τις έχει συναντήσει δύο φορές.

#12 αγώνες έδωσε την περσινή περίοδο ο ΠΑΟΚ στο Europa League, με τους έξι από αυτούς να τελειώνουν ισόπαλοι. Έκανε ακόμη τέσσερις νίκες και δύο ήττες μακριά από την έδρα του.

#4η απόπειρα για την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League για τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010 και η τρίτη το 2013 στον δεύτερο προκριματικό με την Μέταλιστ και στην συνέχεια με την Σάλκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.