Header Ads

Header ADS

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ρομαό

Την απόκτηση του διεθνούς Τογκολέζου ποδοσφαιριστή, Αλεξί Ρομαό, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του διεθνούς Τογκολέζου ποδοσφαιριστή, Αλεξί Ρομαό. Ο Ζακ-Αλεξί Ρομαό (1.80μ.) γεννήθηκε στις 18/01/1984 στην L'Haÿ-les-Roses της Γαλλίας. Αγωνίζεται (κυρίως) ως κεντρικός μέσος ωστόσο έχει αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας.

Στα εφηβικά του χρόνια, το 2001, εντάχθηκε στην ακαδημία της Τουλούζ. Ξεχώρισε και προωθήθηκε και στην πρώτη ομάδα. Η πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή καταγράφηκε σε αγώνα για το Γαλλικό κύπελλο στις 15/02/2004 με αντίπαλο την Schiltigheim. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στην Louhans-Cuiseaux προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες.

Στην τριετία που φόρεσε την φανέλα της αγωνίστηκε σε 88 ματς και σημείωσε 7 γκολ. Το καλοκαίρι του 2007 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Grenoble όπου έμεινε ως και το καλοκαίρι του 2010. Στην συγκεκριμένη ομάδα ήταν βασικό στέλεχος και το μαρτυρά το ότι αγωνίστηκε σε περισσότερα από 100 ματς (102) με τα χρώματά της.

Η επόμενη τριετία (2010-2013) τον βρήκε στην Λοριάν όπου αποτελούσε σταθερά βασική επιλογή για την 11άδα. Όταν αποφάσισε να κάνει το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του εντός Γαλλίας και να μεταγραφεί στην Μαρσέιγ, το "κοντέρ" μετρούσε κάτι λιγότερο από 100 συμμετοχές (93).

Με τους Φωκαείς ολοκλήρωσε την (επίσης τριετή) καριέρα του έχοντας 127 αγώνες στο ενεργητικό του και 4 γκολ. Από το 2013 μέχρι και τέλος Ιουνίου ήταν κάτοικος "Βελοντρόμ" και πλέον γίνεται κάτοικος Ρέντη και "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Παρότι κλήθηκε στις μικρές εθνικές Γαλλίας, ο Ρομαό προτίμησε να φορέσει την φανέλα της "μεγάλης" Εθνικής του Τόγκο, της οποίας αποτελεί βασικό στέλεχος από το 2006 και έπειτα μετρώντας συνολικά 57 συμμετοχές. Ξεχωριστές ήταν οι συμμετοχές του με την Εθνική ομάδα σε Copa Africa αλλά και το Μουντιάλ του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.