Header Ads

Header ADS

Ο Κοντονής με αντιπροσωπεία FIFA - UEFA

Δήλωση του Σταύρου Κοντονή για την συνάντηση με αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA
Ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών FIFA / UEFA με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πρόεδρο της ΚΟΠ και εκπρόσωπο της FIFA στην Ελλάδα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι: Πρίμο Κορβάρο (υπεύθυνος τμήματος ομοσπονδιών FIFA), Αλαζνταιρ Μπελ (επικεφαλής νομικού τμήματος UEFA) και Ζακ Μπονταλάζ (νομικός σύμβουλος UEFA). Μετά το τέλος της συνάντησης ο Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες. Έχει γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η Ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι πάντες. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όσα προβλέπονται στους νόμους θα εφαρμοστούν. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται.»

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ, της Επιτροπής Δεοντολογίας και των άλλων Πειθαρχικών Επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα.»

Για τις σχέσεις τις κυβέρνησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες: «Μας ενδιαφέρει οι σχέσεις που έχουμε με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες, να είναι σχέσεις ειλικρινείς και να οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο όλων αυτών των οργάνων και οργανισμών και εργάζεται για τη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό στον αθλητισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.