Header Ads

Header ADS

Μπέντο: "Στόχος η πρόκριση στους ομίλους"

Η συνέντευξη τύπου του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Αρούκα
Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο και ο ποδοσφαιριστής των "ερυθρολέυκων" Εστεμπάν Καμπιάσο στην συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Αρούκα...

Πάουλο Μπέντο

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μιας και κάνετε και ντεμπούτο στον κόκκινο πάγκο; «Έχουμε αναφερθεί ξανά σε αυτό το θέμα. Είναι αδύνατο σε μία εβδομάδα να αλλάξεις τελείως την εικόνα. Έχουμε δουλέψει για να περάσουμε μερικές ιδέες και να σκεφτούμε μία στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς και να προκριθούμε στους ομίλους. Ο στόχος μας είναι αυτός. Μετά θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε. Δεν μπορούμε μέσα σε μία εβδομάδα να περάσουμε όλες μας τις ιδέες. Το μόνο που καταφέραμε να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε στους παίκτες τη λογική με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς.»

Το γεγονός ότι από τον Ολυμπιακό πέρασαν αρκετοί Πορτογάλοι προπονητές και όλοι έκαναν δουλειά στην ομάδα, σας δημιουργεί περισσότερη πίεση; «Αρχικά είμαι περήφανος που ακόμα ένας Πορτογάλος προπονητής γίνεται προπονητής στον Ολυμπιακό. Νιώθω την ευθύνη και ο λόγος έχει να κάνει με το μέγεθος του Συλλόγου, που κάθε χρόνο έχει υποχρέωση να κερδίζει τους τίτλους στην Ελλάδα. Διεκδικούμε τώρα την είσοδο στους ομίλους. Είμαι περήφανος που έχω αυτή την ευθύνη. Τη νιώθω όμως όχι ως Πορτογάλος, αλλά ως οποιοσδήποτε προπονητής που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού»

Είχατε τον χρόνο για να προετοιμάσετε την ομάδα σας ενόψει Αρούκα; «Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος, όπως έχουμε πει πολλές φορές, ο χρόνος ήταν πολύ λίγος. Μία εβδομάδα είναι σύντομο διάστημα για να περάσουμε τις ιδέες μας και να γίνουν πράξη από τους παίκτες. Μελετήσαμε τον αντίπαλο, κοιτάξαμε να εξηγήσουμε στους παίκτες τι πρέπει να κάνουν για να περάσουμε με επιτυχία αυτόν τον προκριματικό. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση. Ένα πράγμα που κάνω πάντα είναι να σέβομαι κάθε αντίπαλο. Αυτό κάνω και τώρα. Έχω εξηγήσει στους παίκτες πόσο σοβαρή είναι η δουλειά τους να προετοιμαστούν για αυτό το ματς. Και στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε περισσότερο.»

Ποια είναι η γνώμη σας για το παιχνίδι; «Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο ματς για εμάς. Το ότι η Αρούκα είναι μία ομάδα που ανεβαίνει πολύ τα τελευταία χρόνια, δείχνει ότι είναι καλά προετοιμασμένη. Το γεγονός ότι έχει μεταφερθεί ο τίτλος του φαβορί σε εμάς, δείχνει ότι η πίεση έχει μεταφερθεί σε εμάς. Παίζει καλά άμυνα, αφήνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου. Περιμένει τον αντίπαλο και προσπαθεί να αντεπιτεθεί. Πιστεύουμε ότι εμείς θα έχουμε την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας. Δεν θα είναι εύκολο καθόλου το ματς. Το ότι το πρώτο ματς είναι έξω κάνει δυσκολότερα τα πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί»

Πόσο σημαντικό για εσάς είναι το γεγονός ότι το πρώτο σας ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι στην πατρίδα σας; «Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο η χώρα που βρίσκεσαι στο ντεμπούτο σου. Πιο πολύ ρόλο παίζει η αξία του αντιπάλου και η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα σου. Εμείς βρισκόμαστε σε περίεργη κατάσταση. Θα πρέπει οι παίκτες να προσαρμοστούν σε όλες αυτές τις αλλαγές. Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Είμαι ικανοποιημένος που επιστρέφω στην πατρίδα μου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας βοηθήσει θετικά ή αρνητικά. Εμείς είμαστε σε μία παράξενη περίοδο και πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που έχουν προκύψει»

Εστεμπάν Καμπιάσο

Αισιοδοξείς ότι κόντρα στην Αρούκα θα κάνετε μία νέα αρχή; «Πάντα είμαι αισιόδοξος. Είναι ένα από τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν και με ακολουθούν σε όλη την καριέρα μου. Πάντα σέβομαι τον αντίπαλο, αλλά όποιος δεν είναι αισιόδοξος δεν αξίζει να προκριθεί. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το πρώτο βήμα»

Στα προκριματικά του Champions League ο Ολυμπιακός έπαιξε κόντρα σε μία άγνωστη ομάδα. Και τώρα συμβαίνει το ίδιο. Σε φοβίζει το άγνωστο; «Οι ομάδες είναι άγνωστες για όσους δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν είναι τόσο γνωστές ως όνομα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έχουμε όμως ένα staff για να μας ενημερώνει για όλα. Δεν υπάρχουν λοιπόν άγνωστες ομάδες. Ίσως το όνομα της Αρούκα να μην είναι τόσο διάσημο στην Ευρώπη, αλλά για εμάς δεν είναι άγνωστη.»

Τι έχει αλλάξει μέσα στην ομάδα με την αλλαγή του προπονητή; «Σίγουρα την πρώτη εβδομάδα ο προπονητής προσπάθησε να περάσει τις ιδέες του για τον τρόπο παιχνιδιού. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε μία εβδομάδα. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να παίξουμε, να πάρουμε την πρόκριση και μετά ο προπονητής θα έχει περισσότερο χρόνο για να καθιερώσει τις ιδέες που έχει στον τρόπο παιχνιδιού μας. Όπως συμβαίνει σε όλους τους προπονητές του κόσμου, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα σε μία εβδομάδα. Σίγουρα μας έχει περάσει τις πρώτες του ιδέες. Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε και να τον βοηθήσουμε να κάνουμε πράξη τις ιδέες του στην πορεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.