Header Ads

Header ADS

ΕΑΠ: Μεταπτυχιακό σε "Αθλητικές Σπουδές"

ΕΑΠ: Μεταπτυχιακό σε "Αθλητικές Σπουδές"
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον τίτλο "Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία" ξεκινά από φέτος το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα, στο οποίο θα γίνονται δεκτοί όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χωρίς κλήρωση, στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης αναφορικά με ζητήματα κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας και πολιτισμικών σπουδών του αθλητισμού και των σπορ, μέσω της διασύνδεσης θεωρητικής γνώσης και ερευνητικής πρακτικής.

Το ΕΑΠ στέγασε στους κόλπους του ένα δίκτυο διδασκόντων και ερευνητών από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να οργανώσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα τις αθλητικές σπουδές (ΠΜΣ Αθλητικών Σπουδών: κοινωνιολογία, ιστορία, ανθρωπολογία).

Η ιδιαιτερότητά του, πέραν της μοναδικότητάς του στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται στην χώρα, συνίσταται στην σύνδεση της έρευνας και της διδασκαλίας, στο εύρος των πεδίων και των θεματικών που καλλιεργεί, στην ευελιξία του προγράμματος και την εισαγωγή νέων μεθόδων και τεχνικών στην ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα, το ΕΑΠ δρομολόγησε την ίδρυση ενός Κέντρου Έρευνας Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΚΕΑΠ), την λειτουργία του οποίου θα κληθούν να συνδράμουν ερευνητικές μονάδες του ενιαίου χώρου τριτοβάθμιας και έρευνας, αλλά και ανεξάρτητοι ερευνητές.

Με την λειτουργία του ΠΜΣ στις Αθλητικές Σπουδές και του ΚΕΑΠ, το ΕΑΠ φιλοδοξεί να συμβάλει στην αξιοποίηση του διάσπαρτου ερευνητικού και ακαδημαϊκού δυναμικού της χώρας, την δημιουργία ενός πεδίου επικοινωνίας και διαλόγου που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των αθλητικών σπουδών στην χώρα και θα διευκολύνει την σύνδεσή του με την διεθνή κοινότητα των αθλητικών σπουδών. Σε αυτή την βάση επιχειρεί να καταστήσει το πεδίο του αθλητισμού ένα πεδίο παραγωγής γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας για τους φοιτητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.