Header Ads

Header ADS

Αντετοκούνμπο: "θέλω να ξαναέρθω"

Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής και παίκτες της εθνικής μπάσκετ
Η Εθνική Ανδρών δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Κατσικάρη να τονίζει στη συνέντευξη τύπου...

«Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη. Είχαμε το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσαμε να κάνουμε. Δεχθήκαμε τρίποντα, αστοχήσαμε. Δεν είχαμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Είχαν πιο έμπειρη ομάδα και μας τιμώρησαν. Τους κυνηγήσαμε στο σκορ από εκείνο το σημείο και μετά. Μας έδιναν τα τρίποντα με τον τρόπο που αμύνθηκαν, αλλά αυτή είναι μια αδυναμία μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ και ήταν καλοί στην άμυνα, ενώ είχαν και την ηρεμία να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Η άμυνά μας ήταν απαράδεκτη στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε μια φάση στο πρώτο μέρος χάναμε με 24 πόντους. Κάναμε προσπάθεια, τελειώσαμε το ημίχρονο στο -10. Είχαμε προβλήματα στην επίθεσή μας. Ήταν σκληρό για εμάς και την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, σε μια τέτοια ήττα, το ελληνικό μπάσκετ και αυτή η νέα γενιά ξεκινά ένα νέο ταξίδι με περισσότερη αισιοδοξία. Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι εκεί. Χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά από αυτή την ήττα πιθανότατα θα δούμε κάτι καλό από αυτή την ομάδα στο μέλλον.»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τη σειρά του ανέφερε: «Ο προπονητής με κάλυψε. Στα πρώτα 15 λεπτά δεν υπήρχαμε στο παιχνίδι. Η Κροατία έκανε ότι ήθελε στην άμυνα και την επίθεση. Παλέψαμε στη συνέχεια. Επιστρέψαμε, γυρίσαμε από το -24. Όταν το ματς ήταν κοντά στο σκορ στο δεύτερο μέρος δεν βάλαμε τα ανοιχτά σουτ. Έτσι χάσαμε το παιχνίδι. Είμαστε μαζί 20 μέρες. Δεν μπορούμε να παίζουμε καλά για 40 λεπτά συνέχεια. Παίξαμε καλά 15 λεπτά αλλά δεν ήταν αρκετά για εμάς.»

Στο κακό ξεκίνημα απέδωσε την ήττα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που δήλωσε ότι θα δώσει το "παρών" και στο επόμενο ραντεβού της Εθνικής: «Σίγουρα μας στοίχισε το κακό ξεκίνημα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Τους αφήσαμε πολλά σουτ, ήμασταν κακοί στο τρανζισιον. Μείναμε πίσω στο σκορ, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στη συνέχεια αλλά δεν τα καταφέραμε. Κυνηγούσαμε το σκορ σε όλο το παιχνίδι, είχαμε και κόπωση. Ήμασταν νέα παιδιά μέσα, εγώ ο Ιωάννης, ο Αγραβάνης. Οι περισσότεροι που μπαίναμε στο γήπεδο είχαμε άγχος, γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε το υπέρ μας σκορ. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, για τις επόμενες διοργανώσεις και να προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα. Δεν τα καταφέραμε, συνεχίζουμε.»

Σχετικά με το τι θα ήθελε να κρατήσει από την προηγούμενη τριετία είπε: «Εγώ κρατάω όλες τις απογοητεύσεις από όλα αυτά τα χρόνια. Από τις αποτυχίες θα έρθουν οι επιτυχίες. Το σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου να προχωράς μπροστά. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία να πετύχεις κάτι καλό Πρέπει να είσαι ταπεινός και να περιμένεις.»

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς δεν έκρυψε ότι θέλει να είναι και στο επόμενο ραντεβού της Εθνικής Ανδρών: «Ναι, θέλω να ξαναέρθω σίγουρα και να φτάσουμε σε μία επιτυχία. Φταίω και εγώ για την ήττα. Θα προσπαθήσω να είμαι στο Ευρωμπάσκετ του χρόνου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.