ΓΓΑ: Σύσκεψη με Συνδέσμους Προπονητών

16/6/16

ΓΓΑ: Σύσκεψη με Συνδέσμους Προπονητών
Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) κι εκπροσώπους των προπονητών καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ), Ταε Κβον Ντο (ΣΠΟΤΕ-W.T.F.), Ιστιοπλοΐας (ΠΑΣΠΙ), Χειροσφαίρισης (ΣΥ.Π.Χ.Ε.), Κολύμβησης (ΣΕΠΚΥΣΚΚ), Κανόε Καγιάκ (ΠΑ.ΣΥ.Π.ΚΚ), Προπονητών ΑμεΑ, Χιονοδρομίας, Άρσης Βαρών, Ποδηλασίας, Μπάντμιντον.

Συζητήθηκαν φλέγοντα και χρονίζοντα θέματα των προπονητών, όπως οι εργασιακές σχέσεις, η πιστοποίηση και διαδικασία έκδοσης αδειών άσκησης επαγγέλματος, οι κανονισμοί και το μητρώο προπονητών, ο έλεγχος για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και προτάσεις των φορέων για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Είναι η πρώτη φορά που φορείς προπονητών από πολλά αθλήματα συναντήθηκαν, υπό την αιγίδα της Πολιτείας, με σκοπό την επεξεργασία ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των προπονητών. Συμφωνήθηκε να ενταθεί η προσπάθεια το επόμενο διάστημα, με την συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλα αθλήματα που για διάφορους αντικειμενικούς λόγους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.

Εκ μέρους του γγΑ Ιούλιου Συναδινού τονίσθηκε η σημασία του παιδαγωγικού και οργανωτικού ρόλου των προπονητών στον αθλητισμό και η βούλησης της Πολιτείας να προωθήσει την κατοχύρωση των προπονητών ως βασικό συντελεστή της αθλητικής ανάπτυξης με σοβαρές θεσμικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

POPULAR POSTS (LAST WEEK):

 
© Copyright 2010-2018 SPORT365 All Rights Reserved. Inspired by BALADEUR's CREATIONS.
Εγκατάσταση προτύπου και Επιμέλεια...