Header Ads

Header ADS

Φιλικό: Αυστραλία - Ελλάδα 1-0

Φιλικό: Αυστραλία - Ελλάδα 1-0
Με τέρμα του Λέκι στο τρίτο (και τελευταίο) λεπτό των καθυστερήσεων η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε από την Αυστραλία στο πρώτο μεταξύ τους φιλικό ματς που διεξήχθη το μεσημέρι στο στάδιο ANZ του Σίδνεϊ. Στο ημίχρονο του αγώνα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας τίμησε τον Κρις Καλαντζή, τον Γουόρεν Σπινκ και τον Γιώργο Χανιώτη για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της χώρας. Το "φιλμ" της αναμέτρησης:

3': Πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Γιαννιώτας, από δεξιά, έβγαλε πάσα για τον Τοροσίδη, ο οποίος σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Βέλλιου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ράιαν.

10': Κόρνερ για την Αυστραλία. Ο Καρνέζης έκανε έξοδο και μπλόκαρε τη μπάλα, αλλά ο Γέντινακ με αντικανονικό τρόπο έπεσε πάνω του τραυματίζοντάς τον. Διακοπή του αγώνα για την παροχή πρώτων βοηθειών στον Έλληνα πορτιέρο. Ο Στέφανος Καπίνο πέρασε στην θέση του.

33': Καλή στιγμή για την Αυστραλία. Μακρινό σουτ στην κίνηση από τον Μίλιγκαν πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

39': Εκπληκτική απόκρουση του Καπίνο με εκτίναξη στο δεξί του "Γ". Ο Έλληνας πορτιέρο πετάχτηκε στην γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα από κόντρα του Οικονόμου σε σουτ του Μπερνς στερώντας το γκολ στους γηπεδούχους. Ο Καπίνο στην προσπάθειά του χτύπησε με το κεφάλι στο δοκάρι.

45'+: Νέα εξαιρετική απόκρουση του Καπίνο. Ο Μίλιγκαν βρέθηκε αμαρκάριστος στην Ελληνική περιοχή, έκανε το δυνατό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας με εκπληκτικά ρεφλέξ πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

66': Ο Καπίνο με σωστή τοποθέτηση σε κόρνερ των Αυστραλών μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα σε σουτ του Μίλιγκαν από εκτέλεση του Μπερνς.

75': Σημαντική ευκαιρία για την Εθνική. Από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας, ο Τοροσίδης σηκώθηκε μέσα στην περιοχή των Αυστραλών, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

81': Δοκάρι για την Αυστραλία. Σουτ του Ρόγκιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Καπίνο και στην συνέχεια στην πλάτη του και έφυγε κόρνερ.

90': Ορθώς ακυρώθηκε γκολ της Αυστραλίας (το πέτυχε ο Κέιχιλ), καθώς από το κόρνερ του Ρόγκιτς η μπάλα είχε περάσει άουτ.

93': 1-0 η Αυστραλία με σκόρερ τον Λέκι ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αυστραλία: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83' Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζ (60' Λέκι), Μόουϊ (61' Ρόγκιτς), Σμιθ (82' Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72' Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72' Κέιχιλ).

Ελλάδα: Καρνέζης (15' Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73' Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46' Μπακασέτας), Σάμαρης (56' Ταχτσίδης), Βέλλιος, Διαμαντάκος (46' Χολέμπας).

Διαιτητής: Jumpeii Iida (Ιαπωνία)
1ος βοηθός: Shinji Ochi (Ιαπωνία)
2ος βοηθός: Simon Benett (Αγγλία)
4ος διαιτητής: Robert Madley (Αγγλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.