Header Ads

Header ADS

Πόλο: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Νίκη και στον 3ο τελικό με την Βουλιαγμένη ο Ολυμπιακός
Την κυριαρχία του στην ανδρική υδατοσφαίριση στην Ελλάδα επιβεβαίωσε και φέτος ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν και στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών τον μεγάλο αντίπαλο ΝΟ Βουλιαγμένης με 10-5, στο κατάμεστο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, έκαναν το 3-0 στις νίκες και κατέκτησαν τον τίτλο, έχοντας και φέτος μόνο νίκες σε όλη την κανονική διάρκεια και στα play off.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 28ο πρωτάθλημα από καταβολής του θεσμού και το 20ό από την ύπαρξη της Α1 Ανδρών (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΚΟΕ από την ίδρυσή της) και το 4ο συνεχόμενο. Οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους, από το ξεκίνημα, με πολύ σκληρή άμυνα και εύστοχες πλουραλιστικές επιλογές στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία. Και προηγήθηκαν με 5-0 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βουλιαγμενιώτες πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο, 17,5 λεπτά μετά το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται και με 8-1 και 9-3, για να μειώσουν οι "μπέμπηδες" του Κώστα Λούδη στο τελικό 10-5.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Ήμασταν και φέτος το απόλυτο φαβορί στο πρωτάθλημα και το αποδείξαμε. Πάντα στην προτεραιότητά μας είναι η κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα Ελλάδας. Δουλεύουμε πρωτοποριακά και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, στη διοίκηση και στον υπέροχο κόσμο γι αυτό που συμβαίνει. Τώρα θέλουμε και το κύπελλο, αλλά αυτό που αποτελεί το μεγάλο μας πόθο είναι να κατακτήσουμε την κορυφή της Ευρώπης.»

Ο εορτάζων χθες και εκ των πρωταγωνιστών, Κώστας Μουρίκης, είπε: «Ο μεγάλος στόχος στην Ελλάδα επιτεύχθηκε και μάλιστα το κάναμε με το απόλυτο. Τώρα πάμε για την ευρωπαϊκή διάκριση. Με τον κόσμο αυτόν που είναι πάντα μαζί μας και ξέρω ότι θα ακολουθήσει και στη Βουδαπέστη (σ.σ. στο final 6 του Champions League), είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.»

Ο Αλέξανδρος Γούνας τόνισε από την πλευρά του: «Είναι ένας ακόμα πολύ σημαντικός τίτλος για τον Ολυμπιακού. Δεν έχουμε όμως πολύ χρόνο για πανηγυρισμούς, καθώς στις επόμενες δύο εβδομάδες κρίνονται οι άλλοι δύο τίτλοι που διεκδικούμε. Το κύπελλο -στο οποίο αν παίξουμε όπως ξέρουμε θα το κερδίσουμε- και το Champions League που είναι δύο δύσκολα παιχνίδια νοκ άουτ και όλα μπορούν να γίνουν. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει μπορούμε να κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.