Header Ads

Header ADS

Πέλκας: "Πειθαρχημένη ομάδα η ΑΕΚ"

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας, μίλησε στην κάμερα του Novasports με αφορμή την πρεμιέρα των Play Off και τηναναμέτρηση της ομάδας του με την ΑΕΚ, την Τετάρτη (11/05) στο γήπεδο της Τούμπας...

Για το πως βιώνει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Σίγουρα δεν μας αρέσει αυτό που γίνεται. Βλέπουμε την "υγεία" που υπάρχει στα ξένα πρωταθλήματα και απογοητευόμαστε, γιατί θέλουμε να φτιάξει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε σε αυτό το πρωτάθλημα και θα ήταν όλα καλύτερα αν δεν είχαμε προβλήματα. Από την άλλη εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι καθώς είναι δουλειά άλλων να λύσουν τα προβλήματα. Εμείς πρέπει να προπονούμαστε και να είμαστε έτοιμοι για ότι μας ζητήσουν.»

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους απασχολεί ενόψει πρεμιέρας: «Έχει περάσει ένας μήνας από το τελευταίο παιχνίδι, είναι αρκετός καιρός αλλά όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα και να μπούμε και και πάλι σε κλίμα αγώνα, να βρούμε ρυθμό και να ξεκινήσουμε με μία νίκη που είναι το πιο σημαντικό.»

Για το αν θα δούμε κάτι διαφορετικό από τον "δικέφαλο": «Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες και ο καινούργιος προπονητής μας βοήθησε να λύσουμε κάποια προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι όλη η ομάδα είναι υγιής και είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι. Αυτό δεν το είχαμε μέσα στην χρονιά. Τα ματς είναι πολύ κοντά χρονικά αλλά υπάρχουν λύσεις στο ρόστερ.»

Για το τι αναμένεται να κάνει την διαφορά στα Play Off: «Πιστεύω ότι πολύ σημαντικά τα πρώτα δύο-τρία ματς, τα οποία πρέπει να κερδίσεις ή να μην χάσεις βαθμούς. Θα δώσει ψυχολογικό προβάδισμα σε όποια ομάδα το καταφέρει αυτό και θα αντισταθμίσει τον παράγοντα κούραση στο φινάλε της διοργάνωσης.»

Για την απουσία του κόσμου: «Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις, να παίζεις με κόσμο και χωρίς αυτόν. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να μπούμε δυνατά στα πρώτα παιχνίδια και στο τελευταίο παιχνίδι μαζί με τον κόσμο μας, θα έχουμε βοήθεια αν κρίνεται κάτι σε αυτό.»

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Δεν νομίζω η αλλαγή προπονητή να επηρεάσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Είναι πολύ πρόσφατο και έχουν αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Στέλιου Μανωλά μόλις σε δύο αγώνες. Θα περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μία ίδια ΑΕΚ με αυτή του πρωταθλήματος. Είναι μία σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, αλλά θεωρώ ότι τα πάντα κρίνονται από εμάς. Αν είμαστε καλοί, σοβαροί και προετοιμασμένοι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είδαμε και στον πρώτο γύρο μπορούμε να τους κερδίσουμε. Γενικά φέτος δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο αν είμαστε καλοί.»

Για το αν αισθάνονται την υποχρέωση να κλείσουν όσο καλύτερα γίνεται την χρονιά: «Σίγουρα η ευθύνη είναι μέρος του ποδοσφαίρου και θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τις δικές του. Υπάρχει η υποχρέωση να τελειώσουμε την χρονιά με την παρουσία μας στα προκριματικά του Champions League, που είναι και ο βασικός μας στόχος. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αρχής γενομένης κόντρα στην ΑΕΚ, να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να κλείσουμε θετικά την σεζόν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.