Φλίσκας: "Δεύτερη οικογένειά μου η Ξάνθη"

15/4/16

Ο Κώστας Φλίσκας συμπληρώνει φέτος έντεκα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Ξάνθη και μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα της Super League αναφέρει ότι «θεωρώ την ομάδα δεύτερη οικογένειά μου». Ο έμπειρος μέσος ονειρεύεται το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας «κατακτώντας έναν τίτλο μέσα στην ομάδα που ανήκω και έχω υπηρετήσει τόσα χρόνια» και στέλνει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους της Ξάνθης λέγοντας πως: «Θα ήθελα μας να μας στηρίζουν πιο πολύ και σε κάθε αγώνα. Θα έπρεπε να είναι περήφανοι που η ομάδα είναι τόσα χρόνια στην Α' κατηγορία». Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτηση από τον Δημήτρη Κυριάκο
Αγωνίζεσαι για έντεκα συνεχόμενα χρόνια στην Ξάνθη. Τι σημαίνει για σένα η συγκεκριμένη ομάδα; «Την θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου. Μου έχει χαρίσει πάρα πολύ ωραίες στιγμές και λόγω του ότι είμαι πάρα πολλά χρόνια, έχουμε αναπτύξει οικογενειακές σχέσεις.»

Ερώτηση από τον Βασίλη Τσακιρίδη
Μετά από τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα, ποία θεωρείς ότι είναι η καλύτερη στιγμή που έζησες και ποία θα ήθελες να ξεχάσεις; «Η καλύτερη στιγμή μου αναμφισβήτητα ήταν ο τελικός Κυπέλλου που έζησα πέρυσι. Και η χειρότερη ήταν πριν από τρία χρόνια που κινδύνεψε να πέσει κατηγορία η ομάδα μου.»

Πως κρίνεις την φετινή αγωνιστική σας παρουσία; «Παρόλο που είχαμε δύσκολο πρόγραμμα φανήκαμε ανταγωνιστικοί στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τον δεύτερο γύρο που είχαμε πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, δεν καταφέραμε αυτό που θέλαμε και δυστυχώς μείναμε πίσω στο πρωτάθλημα. Μπορώ να πώ ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.»

Ερώτηση από τον Ανδρέα Γεωργίου
Η ομάδα χάνει αρκετή από την δύναμή της στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θεωρείς ότι είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσετε; «Σίγουρα και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Από τη στιγμή που δεν κερδίζεις στα εκτός έδρας είναι μειονέκτημα διότι αν θέλεις να γίνεις μια ανταγωνιστική ομάδα πρέπει να καταφέρεις να κερδίζεις και στα εκτός και στα εντός παιχνίδια.»

Πως ονειρεύεσαι το τέλος της ποδοσφαιρικής σου καριέρας; «Το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας το φαντάζομαι μέσα στην ομάδα που ανήκω και έχω υπηρετήσει τόσα χρόνια, κατακτώντας ένα τίτλο.»

Η Ξάνθη είναι από τις ομάδες που έχουν δώσει ιδιαίτερη βάση στις ακαδημίες και προωθούν νέους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Θεωρείς ότι είναι ένα από τα προτερήματα του συλλόγου; «Η Ξάνθη είναι μία ομάδα η οποία δίνει αρκετή βάση στις ακαδημίες και αυτό το έχει δείξει στο παρελθόν με παίκτες που έχουν φύγει και έχουν αναδειχθεί. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα και στις εγκαταστάσεις που διαθέτει. Με βάση αυτά τα δύο η ομάδα μου έχει αυτό το προτέρημα.»

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της Ξάνθης; «Θα ήθελα πραγματικά οι φίλαθλοι μας να μας στηρίζουν πιο πολύ και σε κάθε αγώνα και στις νίκες και στις ήττες. Θα έπρεπε να είναι περήφανοι που η ομάδα είναι τόσα χρόνια στην Α’ Κατηγορία.»

Θα ήθελες να δεις τα παιδιά σου να ασχολούνται επαγγελματικά με τον Αθλητισμό; «Εννοείται πως θα ήθελα να ασχοληθούν τα παιδιά μου με τον επαγγελματικό αθλητισμό, παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου, που μου έχει διδάξει πολλά. Έχω μάθει μέσα από αυτό την ομαδικότητα, τον υγιεινό τρόπο ζωής, την αυτοσυγκράτηση, ιδίως στο ποδόσφαιρο που είναι ένα άθλημα στο οποίο χρησιμοποιείς και το μυαλό και το σώμα σου. Με βοήθησε να ζω με βάση το ρητό "νους υγιής εν σώματι υγιές".»

Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου; «Τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνάω με την οικογένεια μου και τους φίλους μου.»

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΛΙΣΚΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

POPULAR POSTS (LAST WEEK):

 
© Copyright 2010-2018 SPORT365 All Rights Reserved. Inspired by BALADEUR's CREATIONS.
Εγκατάσταση προτύπου και Επιμέλεια...