1ος κύκλος για την ανέλιξη ταλέντων διαιτησίας

12/4/16

Πραγματοποιήθηκε από τις 8 ως τις 10 Απριλίου 2016 σε ξενοδοχείο του Πειραιά o 1ος κύκλος του Κέντρου Ανέλιξης Ταλέντων Διαιτησίας. Σε αυτό τον κύκλο συμμετείχαν διαιτητές και βοηθούς διαιτητών του Προγράμματος Παρακολούθησης Ταλέντων της 2ης κατηγορίας, καθώς και οι μέντορες προπονητές τους.

Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. Κύρου Βασάρα και των εξειδικευμένων συνεργατών του, στα πρότυπα αντιστοίχων προγραμμάτων της UEFA. Βρίσκεται στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του με την συμμετοχή διαιτητών αλλά και βοηθών διαιτητών καθώς και προπονητών και προβλέπει συνεχή παρακολούθηση και καθοδήγηση ταλαντούχων διαιτητών που αγωνίζονται σε επίσημους αγώνες.

Στόχος του Προγράμματος είναι η εξεύρεση νέων διαιτητών, με προοπτική αξιολόγησης στην ανώτερη εθνική κατηγορία, μετά από ένα χρονικό διάστημα, υπό την επίβλεψη της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Στο πλαίσιο του Κέντρου Ανέλιξης Ταλέντων που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις, video quiz, εργομετρικές εξετάσεις, συμπλήρωση φόρμας αυτοεκτίμησης, ατομική ανάλυση της μέχρι τώρα πορείας των συμμετεχόντων, ανάλυση παιχνιδιών που βιντεοσκοπήθηκαν με ευθύνη των συντονιστών και των μεντόρων και καταγραφή στόχων που πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος, μετά από επαναξιολόγηση.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν επίσης οδηγίες για εκγύμναση και διατροφή, ενώ οι ίδιοι παρουσίασαν τους στόχους τους και το πρόγραμμα για την επίτευξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες μίλησε ο μοναδικός Έλληνας διαιτητής που συμμετέχει στην κατηγορία elite της UEFA, o Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία δίνοντας συμβουλές. Παρόντα ήταν και τα μέλη της ΚΕΔ Δημήτρης Νταμπώσης, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος που συζήτησαν με τους μέντορες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

POPULAR POSTS (LAST WEEK):

 
© Copyright 2010-2018 SPORT365 All Rights Reserved. Inspired by BALADEUR's CREATIONS.
Εγκατάσταση προτύπου και Επιμέλεια...