Η συνέντευξη τύπου του Κοντονή

28/3/16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παραχώρησε σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πήρα σήμερα την πρωτοβουλία να μιλήσω στους εκπροσώπους του Τύπου, γιατί ορισμένοι έχουν εκλάβει την ευγένεια και την αποχή από τοποθετήσεις, όταν υπάρχει μία έκρυθμη κατάσταση, εκ μέρους του Υπουργείου, ως αδυναμία. Αποδίδονται την τελευταία περίοδο σε τερατολογίες, ακατάσχετη ψευδολογία η οποία τις περισσότερες φορές είναι δόλια, με στόχο και στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των Ελλήνων φιλάθλων. Σας δηλώνω, προς όλους, σκοπός της κυβέρνησης και του Υπουργείου δεν είναι να ασχολείται με τα ζητήματα του ποδοσφαίρου επί μονίμου βάσεως.

Όμως η πολυετής αποχή και εν πολλοίς διαπλοκή των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους παράγοντες, έχουν οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε αυτήν την θέση που είναι σήμερα, δηλαδή απόλυτης αναξιοπιστίας και καχυποψίας. Ακόμα δηλαδή και αν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, αντιμετωπίζονται εξ ορισμού και εκ των προτέρων σε ένα πλαίσιο δόλου το οποίο δηλητηριάζει επί μονίμου βάσεως και τους καλοπροαίρετους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Να γνωρίζουν όλοι ότι η κυβέρνηση έχει χαράξει μία πορεία, όπως εξήγγειλε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή αλλά κι εγώ στις προγραμματικές δηλώσεις, εξυγίανσης, ισονομίας και διαφάνειας. Από αυτή την πορεία, που έχουμε χαράξει, δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε εκατοστό. Αυτό να το γνωρίζουν οι πάντες. Και θέλω να τους πω ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η άποψη που εκφράζει η κοινή γνώμη και όχι οι οργανωμένοι οπαδικοί στρατοί οι οποίοι σιγά-σιγά αντιλαμβανόμαστε όλοι πώς λειτουργούν και για ποιων τα συμφέροντα αγωνίζονται.

Όλα σιγά-σιγά πλέον ξεσκεπάζονται. Θέλω επίσης να τονίσω προς όλους τους φιλάθλους και τις ομάδες ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει ίσες αποστάσεις έναντι όλων. Δεν είμαστε εδώ, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, ούτε ως οπαδοί ούτε ως συμπαθούντες, ούτε –και αυτό να το κρατήσουν όλοι- για να εξισώσουμε παρανομίες, αλλά για να επιβάλουμε το νόμο προς πάσα κατεύθυνση και όποιος αισθάνεται ότι αδικείται μπορεί να στραφεί προς την ελληνική δικαιοσύνη για να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα.»

Για τακτικούς δικαστές: «Επί των θεμάτων τώρα που σας καλέσαμε, πριν δέκα μήνες, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε έναν νόμο που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας. Μεταξύ των διατάξεων είναι η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου, συγκεκριμένα της ΕΠΟ, με τακτικούς δικαστές. Τότε, οι περισσότερες ομάδες, η συντριπτική πλειοψηφία τους, είχαν τοποθετηθεί θετικά. Μετά την ψήφιση του νόμου όλες δήλωσαν ότι ο νόμος πρέπει να στηριχτεί πόσο μάλλον γι’ αυτό το ζήτημα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει απόφαση των πειθαρχικών οργάνων, τα οποία επαναλαμβάνω ότι είναι στελεχωμένα από τακτικούς δικαστές, που να μην προκαλούν αμέσως μετά ορυμαγδό ανακοινώσεων, είτε από τις ενδιαφερόμενες ομάδες η οποία τιμωρείται, είτε από αυτόκλητους συνηγόρους ομάδων που τιμωρούνται. Ερωτώ επιτέλους, μπορούν να μας πουν ποιοι θέλουν να δικάζουν. Με το προηγούμενο καθεστώς είχαν όλες οι ομάδες αντιρρήσεις. Με το σημερινό τι θα γίνει; Δεν τους κάνουν ούτε οι τακτικοί δικαστές; Ποιοι θα δικάζουν επιτέλους;

Από αυτή λοιπόν τη θέση κι έχοντας το βάρος της εισήγησης στη Βουλή και την ψήφιση του Νόμου της 13ης Μαΐου και της στελέχωσης των πειθαρχικών οργάνων από τακτικούς δικαστές, θα υπερασπιστώ απολύτως την κρίση αυτών των ανθρώπων, η οποία –προσέξτε- μπορεί ορισμένες φορές να είναι λανθασμένη, αλλά δεν είναι ποτέ δόλια. Και όποιος αισθάνεται ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει στο ανώτερο πειθαρχικό όργανο. Ακολουθώντας την πειθαρχική διαδικασία που περιγράφεται στο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ και στον οποίο οι ίδιες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει.

Δεν τον έχει καταρτίσει η Κυβέρνηση, ούτε κάποιος άλλος εξωθεσμικός παράγοντας. Εκείνο που ξεπερνά κάθε έννοια αντικειμενικής κρίσης είναι κάτι το οποίο εμένα τουλάχιστον με εξοργίζει, ότι υπάρχουν ανακοινώσεις ομάδων που καταλογίζουν τις ποινές που επιβάλει το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, το οποίο επαναλαμβάνω ότι είναι στελεχωμένο από τακτικούς δικαστές, τις προσάπτουν στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Από πού και ως πού και γιατί γίνεται αυτή η αθλιότητα; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει; Γιατί γίνεται αυτό το πράγμα επί μονίμου βάσεως;

Εκτός κι αν θέλουν να πουν στην κοινή γνώμη ότι οι τακτικοί δικαστές άγονται και φέρονται το οποίο είναι αθλιότητα διότι ουδέποτε έχουμε συνομιλία με τακτικούς δικαστές ή να θέλουν να αποψιλώσουν από οποιοδήποτε κύρος, αυτά τα όργανα, που και οι ίδιοι είχαν πει πως είναι απολύτως θετική η συγκρότησή τους με τακτικούς δικαστές. Γιατί γίνεται; Ή γίνεται για να στραφούν οπαδικοί στρατοί που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα εναντίον της κυβέρνησης; Ας μιλήσουν καθαρά για να πάρουν καθαρές απαντήσεις. Τους ρωτάω λοιπόν, γιατί αυτή η χάλκευση γιατί αυτή η ακατάσχετη ψευδολογία, γιατί αυτή η δολιότητα;»

Για την μη πραγματοποίηση της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ: «Όσον αφορά ένα θέμα της επικαιρότητας το οποίο απασχόλησε όλους τους αθλητικούς συντάκτες. Ήταν η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει στο Υπουργείο με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ θέλω να σας αναφέρω τα εξής γιατί εδώ έχουν γραφτεί πράγματα τα οποία ξεπερνούν κάθε φαντασία και μάλιστα από τον Τύπο της αντικειμενικής δημοσιογραφικής ανάλυσης.

Θυμάστε ότι κατ’ επανάληψη είχα δηλώσει ότι οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων, αντί να αναλώνονται στην έκδοση πολεμικών ανακοινωθέντων θα ήταν καλό να συζητήσουν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Σε συζητήσεις που είχα μαζί τους, με πάρα πολλούς εξ αυτών, άφησαν να διαφανεί ότι είναι διαθέσιμοι να συναντηθούν εφόσον εγώ συγκαλέσω μία τέτοια σύσκεψη και με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα ότι όλοι ήθελαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν τα ζητήματα τα οποία πρόκειται να τεθούν επί τάπητος. Μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού υπήρξε η άποψη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι μετά τα όσα συνέβησαν δεν θα προσέλθει. Σεβαστή απολύτως αυτή η άποψη.

Έτσι έκρινε η ΠΑΕ, εγώ δεν τοποθετήθηκα, διότι σέβομαι τις απόψεις της κάθε ομάδας και ούτε μου πέφτει λόγος το πώς αντιλαμβάνεται ένα αθλητικό γεγονός. Περιμέναμε την απάντηση των υπολοίπων και μας απάντησαν θετικά. Περιμέναμε και την απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός γιατί σχετιζόταν η απάντηση με το θέμα που έχει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο κ. Μαρινάκης. Η ΠΑΕ μας απάντησε ότι έχουν οι δικηγόροι της συζητήσει με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δεν είχε καμία αντίρρηση και γι’ αυτό προέβημεν στη δημοσιοποίηση της συνάντησης, γιατί μέχρι τότε δεν είχαμε δημοσιοποιήσει τη συνάντηση.

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς, ενώ ήταν γνωστό αυτό το γεγονός, την ημέρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση -εγώ το πληροφορήθηκα καθώς ήμουν στη Βουλή- υπήρξε τοποθέτηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών και της οποιασδήποτε αντίρρησης την οποία είχε; Δεν θα κρίνω το νομικό υπόβαθρο της άποψης του. Μου προκαλεί όμως απορία όμως και πρέπει να διερευνηθεί πώς στο «και πέντε» υπήρξε ένα τέτοιο ζήτημα. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν τοποθετήσεις, όπως είπα και στην αρχή, τοποθετήσεις οι οποίες αγγίζουν τα όρια της τερατολογίας:

Τι ευθύνη είχε το Υπουργείο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τη ματαίωση αυτής της συνάντησης; Είχα εγώ τη δυνατότητα να διερευνώ αυτοδυνάμως προς την εισαγγελική αρχή και να θέτω ερωτήματα εάν μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να συμμετάσχει; Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να κάνει Εισαγγελέας εάν εγώ του έθετα ένα τέτοιο ερώτημα –το πιο ευγενικό- θα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο. Διότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να ρωτάω τον εισαγγελέα για ζητήματα οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη.

Ή μπορούσε να μου αποκριθεί: δεν έχετε καμία δουλειά να με ρωτάτε, αυτό είναι δουλειά του πολίτη στον οποίο έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι. Με βάση όλα αυτά που σας ανέφερα εμείς συγκαλέσαμε τη σύσκεψη και μάθαμε την τελευταία στιγμή ότι υπάρχει εμπλοκή! Τι ευθύνη έχει το Υπουργείο; Ας μου απαντήσει κάποιος επιτέλους;.»

Για τις προθέσεις της Κυβέρνησης: «Από τη μεριά μας θα κινηθούμε σε ένα δίπολο, αυτό που έχουμε εξαγγείλει. Το δίπολο αυτό είναι της συναίνεσης και της δικαστικής εκκαθάρισης των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμούν. Σε ότι αφορά στην συναίνεση, εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρχει συνεννόηση, πάνω σε κοινό τόπο λογικής, για να σταματήσει η κατρακύλα της αναξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και των συχνών και μονίμων επεισοδίων βίας στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Η δικαστική εκκαθάριση των υποθέσεων αυτών, καταλαβαίνετε όλοι, γιατί είστε νοήμονες άνθρωποι, ότι δεν είναι αντικείμενο της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης την οποία πρέπει να αφήσουν να πράξει όλα όσα πρέπει να γίνουν και αυτό ισχύει για όλους, το τονίζω. Είτε είναι πρόεδροι ομάδων, είτε πρόεδροι ομοσπονδιών, είτε μέλη διοικήσεων, είτε είναι σύμβουλοι προέδρων, αυτά θα εκκαθαριστούν στη Δικαιοσύνη.

Ισχύει για όλους το τεκμήριο αθωότητας και με βάση αυτές τις αρχές ενός κράτους Δικαίου η Κυβέρνηση πολιτεύεται. Θεωρούμε ότι μία τέτοια συνεννόηση των μεγάλων συλλόγων, αλλά και των μικρότερων, όσων αποτελούν την Α’ Εθνική κατηγορία -όπως μου αρέσει εμένα να τη λέω- είναι ένας όρος και προϋπόθεση να προχωρήσει το ποδόσφαιρο σε έναν δρόμο ανάπτυξης και αναγέννησης.

Όσοι εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις θα δώσουν λόγο στον φυσικό τους Δικαστή και όποιοι κριθούν αθώοι, κρίθηκαν αθώοι, όποιοι κριθούν ένοχοι θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Άλλος δρόμος για ένα κράτος Δικαίου δεν υπάρχει και όποιοι έρχονται να κάνουν τους εξυγιαντές του ποδοσφαίρου και μάλιστα κατηγορώντας την κυβέρνηση για την εργώδη προσπάθεια που έχει καταβάλει έναν χρόνο τώρα – αλήθεια όλοι αυτοί που ήταν τόσον καιρό- καλό είναι να το ξανασκεφτούν.»

Για το Κύπελλο: «Όσον αφορά στο Κύπελλο. Δεν ξέρω από πού προκύπτει σε ορισμένους κύκλους ότι την απόφαση που λάβαμε μετά από μεγάλη περίσκεψη και εμπλοκή ακόμα και του Υπουργικού Συμβουλίου σε αυτό, επιθυμούμε να την ακυρώσει το ΣτΕ. Εγώ σας καλώ αύριο στο ΣτΕ να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ενώπιον του ΣτΕ.

Και σας παρακαλώ να την παρακολουθήσετε για να δείτε την πληρότητα των νομικών ισχυρισμών και των πραγματικών ισχυρισμών που εισφέρει στη συζήτηση το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αν εσείς συνάγετε το συμπέρασμα ότι επιθυμούμε η υπόθεση αυτή να οδηγηθεί σε δικαστική ήττα, ε τότε κάτι δεν έχω καταλάβει εγώ καλά. Εμείς δίνουμε και τη δικαστική μάχη για την επιβεβαίωση της απόφασής μας, γιατί θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή ήταν νόμω και ουσία βάσιμη και ως προληπτικό μέτρο δίνει λύση σε ένα πρόβλημα πάρα πολύ σοβαρό που είναι το πρόβλημα της Δημόσιας Τάξης.»

Για την συνάντηση με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι την Τετάρτη θα δεχτώ αντιπροσωπεία της ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ και τους έχω δηλώσει ότι είμαι στη θέση να συζητήσω οτιδήποτε. Δηλώνω όμως ότι το οτιδήποτε αφορά –και έτσι πρέπει κατά τη γνώμη μου- τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις για το θέμα της διαιτησίας, το οποίο ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς υπάρχουν διαιτητές που μπορεί να κάνουν ένα ανθρώπινο λάθος και να βρεθούν στη μήνη οπαδών και στην οργή εξαγριωμένων όχλων, χωρίς να φταίνε οι άνθρωποι.

Δεν αναφέρομαι σε σκοπιμότητες για τις οποίες έχω ήδη μιλήσει. Περιμένω λοιπόν έναν ουσιαστικό διάλογο. Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας είναι ένας νόμος τον οποίο έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων και έχει γίνει αποδεκτός από όλους και ήδη εφαρμόζεται. Πλην όμως για όλα τα θέματα θέλω να ακούσω απόψεις και προτάσεις και σε ένα πνεύμα συναίνεσης και καλής συνεργασίας πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η συνάντηση.

Τελειώνοντας θέλω να σας πω το εξής βρίσκομαι κι εγώ και ο ΓΓΑ σε αυτήν την θέση περί τον έναν χρόνο. Έχετε διαπιστώσει όλοι ότι καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, για το θέμα της διαφάνειας και τη κάθαρσης στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Επιστρέφουμε αμφότεροι χαρακτηρισμούς που μας απευθύνουν επιχειρηματίες, πρόεδροι ΠΑΕ, ότι δήθεν είμαστε μέρος του προβλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τι προσπάθεια καταβάλλεται, τι μηχανισμοί έχουν ενεργοποιηθεί, που είχαν μείνει ανενεργοί τα τελευταία 25 -30 χρόνια και βλέπετε όλοι ότι ήδη υπάρχει θετική εξέλιξη σε όλους τους τομείς.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, έχουμε δρόμο να κάνουμε. Αλλά η προσπάθεια αυτή για την κάθαρση, την ισονομία, τη διαφάνεια, την ισοπολιτεία και τον εκδημοκρατισμό θα συνεχιστεί. Να το ξέρουν όλοι, όσοι παριστάνουν τους αυτόκλητους εξυγιαντές, ότι θα έρθουμε σε σύγκρουση με τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και με όλους εκείνους που νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να εκβιαστεί ή μπορούν να την τρομοκρατήσουν.»

Ερωτήσεις

Για τα γεγονότα της Λευκάδας: «Η ενημέρωση που έχουμε για τα επεισόδια στη Λευκάδα είναι η επιβεβαίωση των πρώτων πληροφοριών που έχουμε και είχα πει και σε πρόσφατη συνέντευξή μου ότι «ορισμένοι θα χάσουν τον ύπνο τους». Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαδικασία ταυτοποίησης αρκετών που συμμετείχαν στα επεισόδια. Έχω ενημερωθεί από τον αρμόδιο διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ ότι υπάρχει ταυτοποίηση 2 οπαδών που συμμετείχαν και στα επεισόδια του Φεβρουαρίου και του Νοεμβρίου στα ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και στη Λευκάδα! Η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται και όλα τα στοιχεία τίθενται υπόψη της αρμόδιας ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Θα βρεθούν προ εκπλήξεως όσοι παρίσταναν τις λευκές περιστέρες και που τάχα αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια είναι άσχετοι με τις ομάδες. Δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω και είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Λαμβάνοντας υπόψη και την ιερή θέση που έχει ένας κατηγορούμενος όπως επίσης και τη δεινή θέση που έχει ένας κατηγορούμενος , να συμπεριφερθούμε αναλόγως, να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει για την αποκάλυψη και των συμμετεχόντων και εκείνων που λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν συλλήψεις εκτεταμένες και παραπομπή στους ανακριτές για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικής φύσης. Υπάρχουν για πρώτη φορά προφυλακίσεις και για πρώτη φορά η Αστυνομία προφυλάσσει τα συμφέροντα των Ελλήνων Πολιτών. Μας δημιουργούνται όμως ερωτηματικά πως γίνεται να έρχονται ιδιοκτήτες ομάδων να δικαιολογούν αυτά τα φαινόμενα. Αντί η καταδίκη της βίας να είναι απερίφραστη, λένε μερικοί ότι προκλήθηκαν και δικαιολογούν τους δράστες.

Και δεν είναι μία και δύο φορές. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως αν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να βοηθήσουν την κυβέρνηση και την αστυνομία. Έχουμε, όπως είδατε, προβλέψει μία διάταξη που μία ΠΑΕ μπορεί να αποφύγει πρόστιμο αν συνεργαστεί για να αποκαλυφθούν τέτοιοι θύλακες και τέτοιοι πυρήνες. Εμείς θέλουμε τις ΠΑΕ συνεργάτες. Δυστυχώς όμως αν νομίζουν πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα πάρει πίσω μία απόφαση και δημιουργείται μία κατάσταση φόβου και τρομοκρατίας, αυτό δεν θα περάσει, να το ξέρουν όλοι, ακόμα και αν έχει τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις για καθένα από μας.

Δεν ενδίδουμε σε εκβιασμούς και σε φόβο. Αν τα έκαναν με άλλους να πάνε να τους βρούνε. Ξέρουμε γιατί γινόντουσαν, διότι το πελατειακό κράτος οδηγούσε τις πολιτικές ηγεσίες σε διαπλοκή με τα επιχειρηματικά κέντρα και τους οπαδικούς στρατούς, οι οποίοι τους εξασφάλιζαν την πολιτικής τους μακροημέρευση. Η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Και είμαστε βέβαιοι πως η κρίση είναι θετική.»

Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού υπέρ των συλληφθέντων: «Αν προσέτρεξε η ΠΑΕ να ορίσει συνηγόρους, να το κρίνει η κοινή γνώμη.»

Για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνάντηση: «Η θεματολογία ήταν προκαθορισμένη. Δεν άλλαξε τίποτα. Ήταν γνωστά και σε εσάς. Ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα εδώ και μέρες. Τα θέματα ήταν γνωστά. Ακόμα και λανθασμένα να είχε ενημερώσει την Εισαγγελία ο Ολυμπιακός για την ατζέντα, ο εισαγγελέας ήταν γνώστης των θεμάτων.

Η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, και για την εμπλοκή και επέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας. Μπορεί να μην υπάρχει και καμία σκιά, θα το δούμε. Εμένα μου απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μια επιστολή που θέτει αυτά τα ζητήματα και θα την διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.»

Για την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για άτυπο δείπνο: «Εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε δείπνα. Μόνο εντός θεσμικών πλαισίων ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να ξέρουν όλοι τι συζητείται και τι αποφασίζεται. Εμείς δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια συνεννόησης. Αν οι πρόεδροι μπορούν και μόνοι τους, εμείς είμαστε εδώ να τους ακούσουμε. Πρέπει να καταλήξουμε σε λύσεις και όχι σε ανακοινώσεις πολεμικού κλίματος που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.»

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Ελλήνων αθλητών του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ από τις διεθνείς διοργανώσεις με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος: «Θα απαντήσει αναλυτικά ο κ. Συναδινός. Εγώ θα πω τα εξής: Πρώτον, όλοι θα πρέπει να μάθουν ότι στην Ελλάδα τηρούνται οι Νόμοι. Δεύτερον, παραμάγαζα από τα οποία υπάρχει οικονομικό όφελος, το οποίο δεν δικαιολογείται με βάση αυτό που παρέχουν, αποτελούν προσβολή της νομιμότητας. Επομένως ας γνωρίζουν όλες οι Διεθνείς ομοσπονδίες ότι σε τέτοια ζητήματα, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Όποιοι νομίζουν ότι δια της τεθλασμένης, δηλαδή δια του εξωτερικού, θα πιέσουν την ελληνική Κυβέρνηση, τους λέω ότι θα έπρεπε να είχαν πάρει άλλα μαθήματα από την μέχρι στιγμής πολιτεία μας..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

POPULAR POSTS (LAST WEEK):

 
© Copyright 2010-2018 SPORT365 All Rights Reserved. Inspired by BALADEUR's CREATIONS.
Εγκατάσταση προτύπου και Επιμέλεια...