Header Ads

Header ADS

"Βήμα κατά της χειραγώγησης"

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου με θέμα τα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που υλοποιεί η Sportradar σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τις επαγγελματικές λίγκες για την πρόληψη του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην χώρα μας. Στην ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την πορεία των σεμιναρίων και του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει τρία χρόνια, συμμετείχαν ο Danny Sears (Head of Integrity education) και ο Alex Gerontikos (integrity trainer).

Ο επικεφαλής εκπαίδευσης του προγράμματος ακεραιότητας της Sportradar, Danny Sears, αναφέρει: «Ως παγκόσμιοι ηγέτες στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων σε αθλητικές ομοσπονδίες ανά τον κόσμο, η Sportradar πιστεύει ότι η δημιουργία διαφημίσεων και φυλλαδίων απλά δεν αρκεί. 

Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς και με την Super και Football League, οι οποίες έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα μεγιστοποιώντας τους τρόπους άμυνας απέναντι στη χειραγώγηση αγώνων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι υποχρεωτική και κάθε συμμετέχων πρέπει να ολοκληρώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης αποδεικνύοντας την κατανόηση του μέσω της αξιολόγησης. 

Η επιβεβαίωση του ότι οι παίκτες, οι διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι, έχουν την επίγνωση και την ικανότητα να αναγνωρίζουν, να αντιστέκονται και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη προσέγγιση ή συναλλαγή, είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος αλλά και για το μέλλον του αθλήματος. 

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ανάπτυξη του προγράμματος Ακεραιότητας μαζί με την ΕΠΟ, την Super League και την Football League, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας ώστε να διαφυλαχθεί το μέλλον του ποδοσφαίρου.»

Στο πλαίσιο του Ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος Ακεραιότητας, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Sportradar για την Ελλάδα, Αλέξανδρος Γεροντικός, επεσήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι συνολικά 10 ομάδες από την Super και Football League έχουν ήδη παρακολουθήσει το σχετικό πρόγραμμα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου του συνόλου των ποδοσφαιρικών ομάδων. 

Επίσης, πάνω από 120 συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει και το δεύτερο μέρος του προγράμματος, που αφορά το e-learning. Έχει διεξαχθεί, ακόμη, ένα εξειδικευμένο σεμινάριο στο Λονδίνο όπου συμμετείχαν δικαστές, εισαγγελείς καθώς και εξειδικευμένος αστυνομικός από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας. Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι σήμερα, η αποδοχή από τους συμμετέχοντες είναι ιδιαίτερα θετική, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία του προγράμματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.