Header Ads

Header ADS

Εθνική Ανδρών: Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα 3-1

Την ήττα με σκορ 1-3 γνώρισε η Εθνική Ανδρών στο Μπέλφαστ από την Βόρεια Ιρλανδία στον προτελευταίο της αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο αρχηγός τους Στίβεν Ντέιβις, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, η οποία με τη νίκη αυτή εξασφάλισε και μαθηματικά την απευθείας πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ντέιβις βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 35ο λεπτό, όταν ο Κόρι Έβανς με κάθετη πάσα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας βρήκε στην αριστερή πλευρά αμαρκάριστο τον Ντάλας, ο οποίος σέρβιρε τη μπάλα στον αρχηγό του κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καρνέζη. Η δεύτερη φορά ήρθε στο δεύτερο μέρος, όταν σε κόρνερ των γηπεδούχων ο Σάμαρης απομάκρυνε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής μας και ο Ντέιβις με κεφαλιά βρήκε απροετοίμαστο τον Καρνέζη και την έστελε στην αριστερή του γωνία.

Ενδιάμεσα για τους Βορειοιρλανδούς είχε σκοράρει και ο Μαγκένις, πάλι με κεφαλιά από κόρνερ του Νόργουντ, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Τζιόλη και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Καρνέζη. Το γκολ αυτό, μάλιστα, ήταν το παρθενικό του επιθετικού της Κιλμάρνοκ με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.

Παρθενικό ήταν και το γκολ με το οποίο ο Χρήστος Αραβίδης μείωσε στο τέλος (87ο λεπτό) το σκορ για την δική μας Εθνική. Ο Ανδρέας Σάμαρης με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε μόνο του τον Βασίλη Τοροσίδη, αυτός πλαγιοκόπησε και έβγαλε πάσα στον διεθνή επιθετικό για το 1-3.

Η Εθνική είχε κι άλλες καλές στιγμές στο ματς. Κορυφαία όλων στο 45ο λεπτό, όταν από στημένη φάση η μπάλα έφτασε στον Νίκο Καρέλη που έκανε μέσα από την περιοχή το σουτ, οι αμυντικοί της Βόρειας Ιρλανδίας έδιωξαν πάνω στη γραμμή, ο Κώστας Μήτρογλου έγινε εκ νέου κάτοχός της, αλλά το σουτ που έπιασε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μακ Γκόβερν. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ολλανδός Μπας Νίχαους.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μακ Γκόβερν, Μακ Όλεϊ, Μακ Νερ (85' Μακ Κάλοκ), Κάθκαρτ, Σ. Ντέιβις, Μπραντ, Κ. Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουόρντ (81' Μακ Γκιν), Μαγκένις (78' Μπόις).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τζιόλης, Σάμαρης, Καρέλης (65' Μάνταλος), Αραβίδης, Κονέ (71' Πέλκας), Μήτρογλου (76' Αθανασιάδης).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.