Header Ads

Header ADS

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (Facts & Figures)

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (paokfc.gr) μας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Super League του "δικεφάλου" κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και την παράδοση των αγώνων στην πόλη των Ιωαννίνων.

↠ 5 αναμετρήσεις χωρίς ήττα στα Γιάννινα μετρούσε ο ΠΑΟΚ μέχρι το 3-0 της περσινής σεζόν υπέρ του ΠΑΣ. Το σερί του κράτησε για πέντε αγώνες που έγιναν μέσα σε λίγο περισσότερο από 11 χρόνια, αφού η προηγούμενη ήττα του εκεί ήταν στις 25 Μαΐου 2003. Είχε χάσει με 3-2 και στα πέντε ματς που μεσολάβησαν ο απολογισμός του ήταν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

↠ 5 νίκες στους δέκα τελευταίους αγώνες ανεξάρτητα έδρας έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και το παράδοξο είναι πως οι τρεις από αυτές είναι με γηπεδούχο την ομάδα της Ηπείρου και οι άλλες δύο έχουν γίνει στην Τούμπα. Υπάρχουν ακόμη τρεις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα, μια εντός έδρας και δύο στην Θεσσαλονίκη καθώς και μία ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων στα Γιάννινα την σεζόν 2011-12.

↠ 22 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες από τον Μάιο του 1975 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η δυναμική του «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε δημιουργήσει αρνητική παράδοση για τον ΠΑΟΚ, η οποία έσπασε στη τρίτη σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α' Εθνική μετά από ένα εκπληκτικό ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-1 στο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 3-3 για να πάρει πάλι προβάδισμα ο Δικέφαλος με 5-3 και να γραφεί το τελικό 5-4 στα τελευταία λεπτά.

↠ 3 γκολ έχει σημειώσει ο Νέτο Γκουερίνο εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο και παραμένει ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ εκεί, ενώ τρία έχει και ο Άλβαρεζ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Στέφανος Αθανασιάδης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχουν βρει δύο φορές δίχτυα μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.