Header Ads

Header ADS

ΠΑΟΚ - Spartak Trnava 1-0

Νίκη παρά τις αντίξοες συνθήκες για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Σπάρτακ Τρνάβα με 1-0 και "χρυσό" σκόρερ τον Λούκας Πέρεθ στο 82ο λεπτό. Η ενημέρωση για το ματς μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Μολονότι επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα, μόνο «καυτός» δεν ήταν ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της πρώτης αναμέτρησης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς στο δεύτερο λεπτό ο Μιγκέλ Βίτορ είδε τη μπάλα να φεύγει απ’ τα πόδια του και τον Μίκοβιτς να την παίρνει στον έλεγχό του πλησιάζοντας απειλητικά προς την εστία του Όλσεν και στην προσπάθειά του να τον μαρκάρει, τον ανέτρεψε εκτός περιοχής αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Σβέιν Ερικ Εντβαρτσεν.

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε εξ αρχής με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ούτε στιγμή τον έλεγχο του ματς. Ο τεχνικός του Δικέφαλου Ίγκορ Τούντορ έβγαλε από το ματς τον Κουλούρη ρίχνοντας στη μάχη τον Γιάννη Σκόνδρα, προκειμένου να μην διαταραχθεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κάλυψαν με επιτυχία όλους τους χώρους, είχαν την απόλυτη κατοχή μπάλας και κατά διαστήματα πιέζοντας ψηλά τους αντιπάλους τους δημιουργούσαν απειλητικές καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Στο 20’ ο Ρικάρντο Κόστα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ στην πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ, ενώ στο 23’ υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ ο Ρόμπερτ Μακ που έφευγε μόνος απέναντι στον Καμενάρ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος βοηθός διαιτητή υπέδειξε και πάλι λανθασμένα οφσάιντ τον Λούκας που ήταν σε πλεονεκτική θέση για να ανοίξει το σκορ.

Η αδυναμία της Σπάρτακ να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, μολονότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, φάνηκε από την υπερβολική σκληρότητα με την οποία μάρκαραν τους παίκτες του Δικεφάλου και τα πολλά φάουλ στα οποία υπέπεσαν (συνολικά 32 σε αντίθεση με τα 16 του ΠΑΟΚ). Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Λούκας δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτακ, ωστόσο πήρε το «ριμπάουντ» και ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους ενώ σούταρε δυνατά προς την ανυπεράσπιστη εστία, η μπάλα προσέκρουσε στον Καμενάρ και κατέληξε κόρνερ.

Ο ρυθμός των παικτών του ΠΑΟΚ δεν έπεσε στην επανάληψη και στο 61’ ήταν σειρά του Μακ να προσθέσει το όνομά του στη λίστα εκείνων που έχασαν μια ευκαιρία για γκολ, όταν από πλεονεκτική θέση καθυστέρησε να «εκτελέσει». Στο 64’ έπειτα από υπέροχη συνεργασία των Κίτσιου - Λούκας - Κάτσε, ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση σούταρε με δύναμη πάνω από την εστία.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Τούντορ φρέσκαρε την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας ρίχνοντας στο γήπεδο τους Κυριάκο Σαββίδη και Γιάννη Μυστακίδη και δικαιώθηκε λίγο αργότερα και για τις δύο επιλογές του. Ο Κ. Σαββίδης πίεσε, έκλεψε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε τη μπάλα στον Μυστακίδη και εκείνος βλέποντας την κάθετη κίνηση του Λούκας τον «βρήκε» με πάσα χειρουργικής ακρίβειας και ο Ισπανός μεσοπεπιθετικός έβαλε φωτιά στην ήδη καυτή Τούμπα γράφοντας το τελικό 1-0 με άψογο πλασέ.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη, έστω και με 1-0, για τη νοοτροπία αυτής της ομάδας που χτίζεται» δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη ο Ίγκορ Τούντορ, εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στο γήπεδο.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Μακ (78’ Μυστακίδης ), Τζιόλης (73’ Κ.Σαββίδης ), Πέλκας, Κάτσε, Κίτσιου, Κουλούρης (2’ Σκόνδρας ), Λούκας.

Σπάρτακ Τρνάβα: Καμενάρ, Γιάνενκα, Γκρέσακ, Νίκολιτς, Τοθ, Κασάδο, Σάμπο, Μίκινιτς, Χαλίλοβιτς (86’ Μπάεζ), Μίκοβιτς (21’ Στάινχουμπελ) Βόιτους (74’ Χάρμπα).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.