Header Ads

Header ADS

ΠΑΟΚ - Ντνίπρο 4-1 (φιλικό)

Η ενημέρωση του ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ, για την "φιλική" νίκη με 4-1 επί της Ντνίπρο...

Το σημερινό 4-1 επί της -φιναλίστ του Europa League- Ντνίπρο όμως ήρθε μέσα από συγκεκριμένες εντολές που επαναλαμβάνει συνεχώς ο Ίγκορ Τούντορ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον Κροάτη τεχνικό. 

Για την ιστορία και μόνο, ο Δικέφαλος πέτυχε 3 γκολ από στημένες φάσεις (Λούκας πλασέ στο 31´, 51′ Χαρίσης με κεφαλιά, 87′ Κόστα με κεφαλιά), ενώ το 3-0 έκανε με εκπληκτικό σουτ ο Μυστακίδης στο 68ο λεπτό. 

Η Ντνίπρο είχε ελάχιστες προσπάθειες για γκολ και μείωσε σε 4-1 με τον Κάλινιτς, μετά από λάθος του -πολύ καλού σήμερα- Ρικάρντο Κόστα. Στην πρωινή προπόνηση ο Τούντορ ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν έξυπνα και να σκεφτούν σε ποιό στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται. 

Ζήτησε να μην πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο και να δημιουργούν «παγίδες» σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου. Επί 90 λεπτά οι παίχτες ακολούθησαν ευλαβικά τις τοποθετήσεις που τους έδειξε ο προπονητής τους στην τελευταία προπόνηση. 

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική νοοτροπία του προπονητή του και πραγματικά ο Δικέφαλος ήταν αυτός που όριζε το ρυθμό και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. 

Μια ακόμη από τις αρχές που επίμονα προσπαθεί να περάσει ο Τούντορ είναι η ανάπτυξη με μικρές μπαλιές και κάθετες την κατάλληλη στιγμή, πράγμα που επαναλήφθηκε αρκετά. Τέλος, το τρικ με την οπισθοχώρηση του Κίτσιου ως 4ου αμυντικού σε φάση άμυνας (με την παράλληλη τοποθέτηση του Τζαβέλλα ως αριστερό μπακ στην ίδια φάση) δούλεψε αρκετά καλά και ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε φάσεις. 

Φυσικά, αρκετά πράγματα απομένουν να βελτιωθούν και κυρίως όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, όμως η σημερινή εικόνα στο τελευταίο φιλικό μόνο ενθαρρυντική μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κίτσιου (Σκόνδρας 60′), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (46′ Χαρίσης), Κάτσε (Μυστακίδης (66′), Πέλκας, Μακ (Κοροβέσης 60′), Περέιρα (Μάρτενς (66′), Λούκας (Σαλπιγγίδης 60′)

Ντνίπρο: Λαστούβκα (Σελίκοφ 31′), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα, Σελέζνιοφ, Ματέους



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.