Header Ads

Header ADS

ΠΑΟΚ - Κοτ Αζούρ 3-1 (φιλικό)

Η ενημέρωση του ΠΑΟΚ -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ- για το πρώτο φιλικό της νέας περιόδου που έδωσε ο "δικέφαλος"...

Μετά από 8 μέρες σκληρών προπονήσεων ο ΠΑΟΚ είχε να δώσει το πρώτο του φιλικό ματς. Κανείς φυσικά δεν περιμένει να δει πολλά πράγματα από αυτά τα παιχνίδια, ίσως μόνο οι προπονητές που θέλουν να δουν σε τι ποσοστό αφομοιώνεται η φιλοσοφία τους. 

Ο Ίγκορ Τούντορ εν προκειμένω, μετά από 8 μέρες εντατικών μαθημάτων στις δικές του «αρχές του παιχνιδιού» με αρκετές... εργατοώρες τακτικής, ήθελε να δει τους παίκτες του -έστω και απέναντι στην Κοτ Αζούρ- να κυκλοφορούν κυριαρχικά τη μπάλα, να πρεσάρουν άμεσα μόλις τη χάνουν και να διατηρούν κοντά τις γραμμές του 3-5-2 και σε φάση άμυνας και σε φάση επίθεσης. 

Λιγότερο περίμενε γκολ και επιθετικές επισκέψεις, ωστόσο και αυτές τις είδε. Το τελικό 3-1 και η εμφάνιση για συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα μπορούν να τον αφήσουν ικανοποιημένο. Αυτή του την ικανοποίηση όμως εύκολα θα την αντάλλασσε με το να μην είχε ξεκινήσει καν αυτό το φιλικό, που στο 8ο λεπτό του έφερε κι έναν άσχημο τραυματισμό για τον Στέφανο Αθανασιάδη. 

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, στην πρώτη ευκαιρία του ματς, έβαλε την κόντρα στον αντίπαλο αμυντικό και αποκόμισε ένα κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Ο Σαλπιγγίδης που τον αντικατέστησε με τάκλιν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ του Κίτσιου για να ισοφαρίσει σε 1-1 (η Αζούρ είχε προηγηθεί στο 7ο λεπτό), ενώ το 2-1 έκανε ο Κ. Σαββίδης με πλασέ σε κενή εστία, μετά από ωραίο γύρισμα του Λούκας. 

Εντελώς πανομοιότυπο ήταν και το 3-1 με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Μάρτενς. Από κει και πέρα ο Δικέφαλος είχε και 4 (!!!) δοκάρια, με Σαλπιγγίδη, Περέιρα, Μάρτενς και Λούκας και αρκετές ακόμη καλές στιγμές με σουτ και πλασέ υπό καλές προϋποθέσεις. 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει κάνει αρκετά βήματα τακτικής συνείδησης και αφομοίωσης των καινοτομιών στον αγωνιστικό προσανατολισμό που θέλει να φέρει ο Τούντορ, όμως δείχνει -όπως είναι φυσιολογικό- να χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη και στη φυσική κατάσταση (το πρέσινγκ που ζητάει ο Κροάτης τεχνικός δεν μπορούν να το ακολουθήσουν τα βαριά πόδια από την προετοιμασία ακόμη) και στην συνολική λειτουργία. 

Όπως και να έχει, το φιλικό αυτό είχε το στόχο του «ξεμουδιάσματος» και πολλά περισσότερα θα φανούν στα επόμενα με την Μπόχουμ (8/7) και Ντνίπρο (10/7). Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γλύκος (61′ Μελίσσας), Κίτσιου (61′ Κ. Σαββίδης), Μυστακίδης (61′ Κοροβέσης), Βίτορ (61′ Σκόνδρας), Κόστα (61′ Χαρίσης), Τζαβέλλας (61′ Πούγγουρας), Μαντούρο (61′ Κάτσε), Γκολάσα (61′ Μάρτενς), Πέλκας, Φακούντο (61′ Λούκας), Αθανασιάδης (8′ λ.τ. Σαλπιγγίδης, 70′ Μυστακίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.