Header Ads

Header ADS

Αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ο Άρνεσεν

Ο Φρανκ Άρνεσεν είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Η σχετική ενημέρωση για την συμφωνία της ΠΑΕ, μέσω της ιστοσελίδας της (paokfc.gr):

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο νέος αθλητικός διευθυντής (Sports Director) της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Φρανκ Άρνεσεν. Ο Δανός πρώην ποδοσφαιριστής, με εμπειρία σε μερικά από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά κλαμπ συμφώνησε σήμερα και θα παρακολουθήσει τον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού. 

Ο Φρανκ Άρνεσεν είναι γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου 1956 στην Κοπεγχάγη της Δανίας και είχε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Άγιαξ (1975-1981), Βαλένθια (1981-1983), Άντερλεχτ (1983-1985) και PSV (1985-1988), ενώ ήταν 52 φορές διεθνής με την Εθνική Δανίας έχοντας πετύχει 14 γκολ. 

Μετά το τέλος της καριέρας του ήταν βοηθός προπονητή στην PSV (1991-93), ενώ από το 1994 και για μια δεκαετία ήταν ο αθλητικός της διευθυντής. Στη "χρυσή" δεκαετία της PSV ήταν εκείνος που έφερε στην ομάδα τους Ρονάλντο, Γιάαπ Σταμ, Ρουντ Φαν Νίστελρόι και Άριεν Ρόμπεν, ανάμεσα σε πολλούς ακόμη γνωστούς ποδοσφαιριστές. 

Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Τότεναμ, πριν την επόμενη κιόλας σεζόν τον προσεγγίσει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τον φέρει στην Τσέλσι, στην οποία έμεινε για έξι χρόνια (2005-2011). 

Την διετία 2011-2013 βρέθηκε στο Αμβούργο, ενώ πέρυσι ανέλαβε την Μέταλιστ, όμως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο Φρανκ Άρνεσεν έχει πλούσια εμπειρία στο χώρο του αθλητικού μάνατζμεντ με ειδικότητα στην ανακάλυψη και καθιέρωση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι γνωστή η επιμονή του στο οργανωμένο σκάουτινγκ και την ανάπτυξη των Ακαδημιών, σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε. 

Ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας θα παρουσιαστεί αφού επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση, παρουσιάζοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η δημιουργία του νέου ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποδέχεται με τιμή έναν από τους κορυφαίους στην οικογένειά της!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.