Header Ads

Header ADS

Δηλώσεις Αστέρα για Partizan

Διαβάστε τις δηλώσεις της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης ενόψει του βραδινού εντός έδρας παιχνιδιού με την Partizan στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League...

Ζήκος: «Νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση»

Ο βοηθός προπονητή του Αστέρα Ανδρέας Ζήκος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη στους εκπροσώπους Τύπου παραμονές του αγώνα με την Παρτίζαν Βελιγραδίου, καθώς ο προπονητής της ομάδας Στάικος Βεργέτης απουσιάζει στην Ελβετία για το σεμινάριο προπονητών και η παρουσία του ήταν υποχρεωτική.

Ο Ανδρέας Ζήκος αναφέρθηκε στον αγώνα με την Partizan και την ιστορική σημασία που έχει για την ομάδα της Τρίπολης, όντας το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Αστέρα σε όμιλο του Europa League και δεν παρέλειψε πώς θέλει τη νίκη για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση από τον όμιλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με την Partizan: «Ο Αστέρας ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι τα προηγούμενα χρόνια. Τις προηγούμενες χρονιές πέρασε τα σύνορα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε σε αυτό και δεν αρκείται ούτε σε μια απλή συμμετοχή στους ομίλους. Κάθε ομάδα διαμορφώνει τον χαρακτήρα της και για να γίνει αυτό στο ποδόσφαιρο δεν αρκούν τα αποτελέσματα. Σημασία έχει πώς διεκδικείς τα αποτελέσματα.

Ο Αστέρας από τις προκριματικές φάσεις του Europa League, απέναντι σε μεγάλα κλαμπ, έδειξε αυτόν τον χαρακτήρα. Ο αγώνας με την Partizan είναι γιορτή και ο Αστέρας είναι αποφασισμένος να δείξει τον ίδιο χαρακτήρα. Παίζουμε με ένα μεγάλο κλαμπ, με μεγάλη ιστορία, που προέρχεται από μία τεράστια ποδοσφαιρική σχολή και που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με παίκτες που προέρχονται από τη χώρα της.

Η Partizan ήρθε στην Ελλάδα για να διεκδικήσει το αποτέλεσμα που θα την βάλει στο στόχο της πρόκρισης. Έχουμε κι εμείς τον ίδιο στόχο. Θέλουμε τη νίκη, που θα μας βάλει για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης που θα μας οδηγήσει στην πρόκριση.»

Για την απουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη: «Είχε τις προηγούμενες ημέρες ένα μικρό πρόβλημα. Το ξεπέρασε. Αλλά αυτές τις ημέρες που προπονήθηκε κρίθηκε ανέτοιμος για τις απαιτήσεις του αυριανού ματς και είναι εκτός αποστολής.»

Για την Partizan: «Έχει παίκτες από τη χώρα της, οι οποίοι προσεγγίζουν καλύτερα την κουλτούρα της χώρας. Η Partizan είναι μια ομάδα με πολύ καλές ακαδημίες. Έχει ταλέντα και δημιουργεί παίκτες για την πρώτη ομάδα. Όταν λοιπόν, γνωρίζεις το ποδόσφαιρο της χώρας σου, είναι πλεονέκτημα. Ωστόσο, εμείς έχουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές, με μεγάλη ποιότητα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.»

Για την μορφή του αγώνα: «Ο Αστέρας έχει ένα στιλ παιχνιδιού, το ύφος του, στο οποίο θα στηριχθεί για να φτάσει στην επιτυχία. Κάθε παιχνίδι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του απαιτήσεις και ανάλογα με αυτά διαχειριζόμαστε το παιχνίδι και το ρόστερ.

Ο συγκεκριμένος αντίπαλος έχει τα χαρακτηριστικά του, έχουμε κάνει το σκάουτινγκ και είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Είναι μία ομάδα την οποία σεβόμαστε. Αλλά στη δική μας ομάδα δεν υπάρχει ο φόβος. Το αποτέλεσμα δεν το καθορίζουν τα προγνωστικά, αλλά η εξέλιξη του αγώνα.»

Ότι σε περίπτωση νίκης έρχεται και η πρωτιά στον όμιλο: «Πράγματι, μπορεί το βράδυ να είμαστε και πρώτοι. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τα φαινόμενα που υπάρχουν στον όμιλο. Ξεκινήσαμε καλά με την Μπεσίκτας και αν νικήσουμε την Partizan, θα έχουμε μια καλή συγκομιδή που θα μας επιτρέπει να ελπίζουμε στην πρόκριση.

Μπορεί αυτός να μην ήταν ο πρωταρχικός στόχος μας, αλλά όπως εξελίσσεται ο όμιλος είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε με μεγάλες ομάδες, που ανήκουν στο Champions League. Εμείς κάνουμε το ταξίδι μας, θέλουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί από το ματς και θα δούμε τι θα καταφέρουμε.»

Παντελιάδης: «Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας»

Ο Σάκης Παντελιάδης μίλησε για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του Αστέρα με την Partizan στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του Γ' ομίλου του Europa League, περνώντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πώς όλοι οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στη νίκη και να ευχαριστήσουν τον κόσμο της ομάδας, από τον οποίο περιμένει αύριο να γεμίσει το γήπεδο:

«Ξεκινώντας από το καλοκαίρι είχαμε πρωταρχικό στόχο να περάσουμε τον πρώτο αντίπαλο και από εκεί και πέρα να πετύχουμε ότι καλύτερο. Η ομάδα μας έδειξε πώς έχει δυνατότητες, αποκλείσαμε ομάδες που έμοιαζε ακατόρθωτο. Έχουμε δείξει στον κόσμο και στους ανθρώπους της ομάδας ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Με την Partizan έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας.

Να παίξουμε χωρίς άγχος, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αλλά είμαστε κι εμείς φιλόδοξοι, θέλουμε το κάτι παραπάνω και πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο ποδόσφαιρο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Έχει να κάνει με τη θέληση, τα επίπεδα συγκέντρωσης, τη δύναμη, το πάθος. Είναι στοιχεία που καθορίζουν έναν αγώνα. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο.»

Ουσέρο: «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στο Europa League με την φανέλα του Αστέρα, ο Φερνάντο Ουσέρο, μίλησε για το παιχνίδι με την Partizan αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγώνα, ωστόσο δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο στο γήπεδο επισημαίνοντας ότι από τον Αστέρα εξαρτάται η απόδοση του και πώς όλα θα πάνε καλά:

«Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού η Partizan είναι μεγάλη ομάδα. Ωστόσο παίζουμε στην έδρα μας και θεωρώ πώς θα τα πάμε καλά. Η Partizan είναι καλή αντίπαλος και έχει γρήγορη επίθεση, αλλά το πώς θα παίξουμε εξαρτάται καθαρά και μόνο από μας. Θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη των φιλάθλων μας και με την ευκαιρία αυτή θέλω να τους καλέσω στο γήπεδο.»

Ζησόπουλος: «Θα δώσουμε το 100% για τη νίκη»

Και ο Γιώργος Ζησόπουλος αναφέρθηκε στον αγώνα της Πέμπτης με την Partizan επισημαίνοντας πώς αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό για τον Αστέρα, αφού θα είναι το πρώτο ομίλου Europa League που θα διεξαχθεί στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα ποδοσφαιριστή:

«Είναι ένα ματς ξεχωριστό. Για πρώτη φορά στο γήπεδο μας θα διεξαχθεί αγώνας ομίλου του EUROPA LEAGUE. Είναι για μας κάτι μοναδικό, όπως αντίστοιχα ήταν και το παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι αυτό, όπως κάθε παιχνίδι από το πρωτάθλημα μέχρι την Ευρώπη. Το δείξαμε και στο ματς με την Μπεσίκτας, αλλά και στο τελευταίο παιχνίδι μας με τον Πλατανιά.

Με τον ίδιο στόχο, με πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και με συγκέντρωση για ένα αποτέλεσμα ελπίζοντας πώς στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Η Partizan είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα, όπως όλες στον όμιλο, με Σέρβους ποδοσφαιριστές, τεχνίτες και νέους που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι στην Ευρώπη. Έπρεπε να παίζει η Partizan στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Partizan είναι καλή ομάδα και περιμένουμε ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλοι οι ποδοσφαιριστές στα καθήκοντά μας και να κάνουμε αυτό που θα ζητήσει ο προπονητής. Όποτε το κάνουμε αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σεβόμαστε τους πάντες, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν.

Θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας. Τους υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε όλοι το 100% μέσα στο παιχνίδι. Όπως μας έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα και ακόμα περισσότερο, προκειμένου την Πέμπτη να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα έρθει να μας δει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.