Header Ads

Header ADS

Η συνέντευξη τύπου της Juventus

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε την ομάδα της Γιουβέντους, στην συνέντευξη Τύπου πριν από το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αναλυτικά οι δηλώσεις του σούπερ σταρ της Ιταλικής ομάδας:

Τελευταία νίκη σας ήταν κόντρα στην Ρέιντζερς. Επίσης, έχεις συζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου σου; «Όσον αφορά στις εκτός έδρας νίκες, έχουμε καιρό να κερδίσουμε. Από τότε έχουμε παίξει τέσσερις φορές εκτός έδρας. Πρέπει να δώσουμε αύριο πειστικές εμφανίσεις, αν θέλουμε να προκριθούμε. Είναι κομβικό το παιχνίδι. Για το συμβόλαιο είναι ακόμα νωρίς, υπάρχουν συζητήσεις, αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα πούμε περισσότερα.»

Πόσο ενόχλησαν οι δηλώσεις του τερματοφύλακα της Ρόμα, Ντε Σάνκτις; «Δεν με ενόχλησαν καθόλου. Οι σκέψεις του καθενός είναι σεβαστές. Έχουν περάσει 14 μέρες από το παιχνίδι με την Ρόμα. Δεν με βοηθάει η μνήμη μου. Η ζωή προχωράει».

Η τωρινή Γιουβέντους δεν φοβίζει τόσο πολύ τους αντιπάλους όπως παλιότερα. Μπορείτε να φτάσετε στα επίπεδα του παρελθόντος; «Ούτε ο Ολυμπιακός δεν είναι ίδιος. Όσον αφορά στην Γιουβέντους δεν χωράνε συγκρίσεις από τη στιγμή που άλλαξε το ποδόσφαιρο. Η ομάδα αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες, κάποιες από αυτές δεν έχουν γίνει εμφανείς.»

Η Γιουβέντους και ο Ολυμπιακός έχουν σαν σταρ τους τερματοφύλακές τους, εσένα και τον Ρομπέρτο. Πώς βλέπετε αυτή τη μάχη και πώς θα αντιμετωπίσετε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη; «Αύριο ο κόσμος θα είναι θερμός, θα σπρώξει τον Ολυμπιακό και θα κοιτάξει να φοβίσει την Γιουβέντους. Οι πρωταγωνιστές είναι πάντα οι ποδοσφαιριστές. Για τον Ολυμπιακό, εκτός από τον θερμό κόσμο του, είναι μία ομάδα με καλό σύνολο, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και αξίζει σίγουρα να βρίσκεται στο τοπ της Ευρώπης.»

Στο παιχνίδι με την Ατλέτικο είχες πει ότι η Γιουβέντους έπρεπε να τολμήσει περισσότερο. «Ήταν μία δήλωση εν θερμώ. Είχα επηρεαστεί απ' όλα τα σχόλια που ακούστηκαν. Στο γήπεδο είχα δει προσωπικότητα από την ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε δημιουργήσει τρεις-τέσσερις επικίνδυνες καταστάσεις. Αν αναλύσουμε τον αγώνα εκείνης της βραδιάς, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Γιουβέντους στάθηκε πολύ καλά.»

Από την πλευρά του και ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ομάδα, αφού έχει έναν πολύ καλό προπονητή και ποιοτικούς παίκτες. Αναλυτικά τόνισε:

Υπάρχουν ενδείξεις για την ενδεκάδα; Έχετε αποφασίσει για Γιορέντε, Μοράτα και Πίρλο; «Όσοι έχουν έρθει εδώ είναι έτοιμοι. Είμαι σίγουρος για τους αμυντικούς, τον Τέβες, τον Βιδάλ και τον Μπουφόν. Για τους άλλους ακόμα δεν έχω αποφασίσει.»

Θα παίξει ο Πογκμπά; «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.»

Πώς είδατε αυτές τις μέρες τον Βιδάλ; «Είναι καλύτερα. Η φυσική του κατάσταση έχει βελτιωθεί. Ελπίζουμε με τον Ολυμπιακό να τον δούμε ακόμα καλύτερο.»

Έχετε παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η άποψή σας; Πώς θα χαρακτηρίζατε τον αντίπαλό σας; «Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον Ολυμπιακό. Παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μίτσελ έχει φέρει την ισπανική νοοτροπία. Παίζει με κατοχή μπάλας, έχει παίκτες ποιότητας όπως ο Αφελάι, ο Τσόρι, ο Αμπιντάλ και ο Μήτρογλου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.»

Έχει χαρακτήρα τελικού το παιχνίδι; «Δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, αλλά σίγουρα σημαντικό ματς. Σε 15 μέρες υπάρχει το παιχνίδι στο Τορίνο. Είναι δύο ματς που πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.»

Υπάρχει επιθυμία στην ομάδα σας να σβήσει την περσινή ανάμνηση της Κωνσταντινούπολης και τον αποκλεισμό από την Γαλατά; «Πρέπει να έχουμε ισχυρά κίνητρα. Αύριο δεν υπάρχει περιθώριο λάθους.»

Είναι αδύναμο σημείο της Γιουβέντους να βάζει γκολ πρώτα ο αντίπαλος. Και επίσης ο κ. Μίτσελ είπε ότι θα παίξει ο Μοράτα και όχι ο Γιορέντε. «Έχει συμβεί να έχουμε προηγηθεί, να έχουμε δεχτεί πρώτοι γκολ. Το σημαντικό είναι να μην ισοφαριστείς όταν προηγηθείς ή όταν προηγηθεί ο αντίπαλος, πρέπει να ψάξεις την ισοφάριση. Ο Μοράτα είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλες προοπτικές. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα παίξει ή όχι. Είχε μείνει κάπως πίσω στην αρχή της σεζόν λόγω ενός τραυματισμού.»

Πόσο υπολογίζετε την έδρα του Ολυμπιακού; «Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μία θερμή ατμόσφαιρα. Στο χορτάρι όμως παίζουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι φίλαθλοι. Αυτό μετράει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.