Header Ads

Header ADS

Αλέφαντος: "Διέλυσε την Εθνική ο Ρανιέρι"

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει και αναλύει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, την εντός έδρας ήττα (0-2) της Εθνικής από την Βόρειο Ιρλανδία, για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου των προκριματικών για το Euro 2016, στην ιστοσελίδα sportdog σε επιμέλεια του Θέμη Σινάνογλου...

Διάλυση πλήρης. Αυτά που είπα από την προηγούμενη στήλη -ενώ οι δημοσιογράφοι έδιναν πίστωση χρόνου- τα είδατε. Διαβάστε ΕΔΩ την προηγούμενη στήλη για να μη λέω τα ίδια. Τώρα θα πω κι άλλα. Τώρα που όλοι βρίζουν τον Ρανιέρι και δεν λένε τίποτα για τους παίκτες, διότι γλείφουν τους Έλληνες παίκτες!

Άκουσα τον Ρανιέρι μετά το ματς που έλεγε ότι θέλει παίκτες να παίζουν ένας εναντίον ενός και αναρωτιέμαι: Ο Βύντρα είναι τέτοιος παίκτης; Ο Βύντρα ρε που τον ...απέλασαν από την Ελλάδα ως μπακ και έγινε στο εξωτερικό στόπερ, ξαναέγινε στο τέλος της καριέρας του μπακ από τον Ρανιέρι. Ο Σκόνδρας θα ήταν καλύτερος.

Οι δημοσιογράφοι φουσκώνουν πολύ τους παίκτες. Κάτι μέτριους παίκτες. Ακόμα και τα στόπερ μας που πράγματι είναι υψηλού επιπέδου, τα έπιασε ένας ΒορειοΙρλανδός και τα εξάρθρωσε, τους ξεφτίλισε!

Αυτός είναι ο παικταράς σέντερ φορ, τέτοιον θα ήθελα στον Ολυμπιακό, αυτόν τον Λάφερτι που παίζει στη Νόριτς. Ψηλός, ωραίο σώμα, με κεφάλι, με μπούκες, γρήγορος, νταής και ομαδικός. Έναν τέτοιο βρήκε ο Παναθηναϊκός, τον Μπεργκ και τον τράβαγε μόνος του.

Ο Ρανιέρι παρουσίασε μία ομάδα με 4-4-2 που γινόταν 4-2-4 με ποδόσφαιρο προπολεμικό! Η μπάλα να πάει στον Σταφυλλίδη και αυτός να κάνει σέντρα. Η μπάλα να πάει στον Τοροσίδη και αυτός να κάνει σέντρα.

Παλαίμαχο ποδόσφαιρο με "παλαίμαχους" ποδοσφαιριστές! Ο Μήτρογλου ήταν σαν παππούς! Σαν παλαίμαχος. Ο Σαμαράς στα κακά του χάλια, ήταν σαν παλαίμαχος. Όταν εγώ τα έχωνα στον Σαμαρά για τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, οι δημοσιογράφοι τον παρουσίαζαν ως παικταρά. Ο Αθανασιάδης επίσης ήταν σαν παλαίμαχος με τατουάζ!

Ολόκληρο ελληνικό ποδόσφαιρο, πείτε μου μια χαφάρα οργανωτή αν έχει. Ολόκληρο ελληνικό ποδόσφαιρο, πείτε μου τα εξτρέμ που έχει. Πείτε μου τους εξτρέμ Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουνε. Απαράδεκτο να μην παίζει ο Σαλπιγγίδης σε αυτήν την Εθνική.

Στο κέντρο του γηπέδου εμείς είχαμε δύο παίκτες- έναν άτεχνο και έναν βαρύ- και οι Βορειο-Ιρλανδοί είχαν τρεις να πέφτουν πάνω τους. Με ένα έξυπνο 4-5-1 οι αντίπαλοι, είχαν προπονητή οι αντίπαλοί μας, ενώ εμείς δεν είχαμε τίποτα στον πάγκο. Καμία τακτική από τον Ρανιέρι, μιλάμε για φοβερά πράγματα.

Ο Ρανιέρι πρέπει να ζητήσει επειγόντως να παραιτηθεί. Είναι αμαρτία ο ελληνικός λαός που περνάει φτώχεια, να βλέπει την ΕΠΟ να ακριβοπληρώνει αυτόν και το επιτελείο του για να διαλύουν την Εθνική ομάδα. Ο Σάντος είχε τακτική, έπαιζε άμυνα, κάλυπτε τις αδυναμίες των παικτών μέσω της άμυνας που έπαιζε. Και τον κατηγορούσαν κάποιοι ότι δεν παίζει επιθετικά. Ρε άμυνα σας λέω πάντα στις αναλύσεις μου, άμυνα, δεν σας άρεσε η άμυνα, πάρτε τώρα τους διασυρμούς.

Φτάσαμε στο σημείο να βλέπεις για ένα μισάωρο το πιο ζωντανό κομμάτι της Εθνικής να είναι μπροστά ο Καρέλης. Ποιος, ο Καρέλης. Αυτοί όλοι στον Παναθηναϊκό μόλις τραυματίστηκε ο Μπεργκ, δεν είχαν... νερό να πιούνε. Βαρύ κορμί ο Καρέλης, δεν είναι για να παίζει εξτρέμ.

Μπροστά ο Μήτρογλου με τον Αθανσιάδη, πέρα από το ότι έπαιζαν σαν παλαίμαχοι, δεν έδειχναν και διάθεση να συνεργαστούν ούτε με τα μάτια... Έχουν πρόβλημα στις σχέσεις τους εκεί μέσα; Δεν ξέρω. Λέω τι είδα με την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια στα γήπεδα.

Απαράδεκτος ο Ρανιέρι, διέλυσε την Εθνική. Όμως για πείτε μου: Πόσους Έλληνες έχουμε σε αυτήν την ομάδα που να έχουν το συνδυασμό δύο στοιχείων: Να είναι γρήγοροι και να ξέρουν καλή μπάλα. Βρείτε μου γρήγορους και μπαλαδόρους. Πόσοι είναι;

Ο Σάντος είχε τακτική, είχε όμως και τον Μήτρογλου σε σπουδαία κατάσταση, είχε και τον Γκέκα -αλήθεια κύριε Ρανιέρι, γιατί απορρίπτεις τον Γκέκα;- είχε τον Σαμαρά σε πιο καλή κατάσταση από το χάλι που είναι τώρα, είχε τον Χολέμπας, είχε τον Τοροσίδη νεότερο.

Ακόμα και ο Καραγκούνης πρόσφερε κάτι στο κέντρο που δεν υπάρχει. Ως ποδοσφαιριστής. Διότι αυτό το πράγμα που γίνεται τώρα με τους δημοσιογράφους, είναι πολύ ενοχλητικό. Μας έχουν πρήξει με τον Καραγκούνη! Λες και κάνει τίποτα από αυτό το πόστο. Πού είναι ο Καραγκούνης να μιλήσει τώρα στις αποτυχίες; Εξαφανίστηκε, κρύφτηκε.

Αυτός ο Καρνέζης τι πράγμα είναι αυτό τους τελευταίους μήνες στην Εθνική. Ότι πάει μέσα, γράφει... Παραιτήσου κύριε Ρανιέρι. Τι μένεις, για να νικήσεις τα Νησιά Φερόε; Έχασες την εμπιστοσύνη και του κόσμου και των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.