Header Ads

Header ADS

Η ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης

Η ιστορία της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού, πρωταθλήτριας Ισπανίας και φιναλίστ του Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, από το 1903 μέχρι και σήμερα όπως την παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ...

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η Πρωταθλήτρια Ισπανίας για την σεζόν που πέρασε, ξεπερνώντας τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στην κούρσα του τίτλου. Η ομάδα ιδρύθηκε στις 26 Απριλίου του 1903 ως Athletic Club de Madrid, από τρεις Βάσκους φοιτητές οι οποίοι ζούσαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Οι ιδρυτές της ήθελαν να κάνουν μία ομάδα ως υποκατάστατο του αγαπημένου τους συλλόγου στην παιδική τους ηλικία, Athletic Bilbao.

Πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου αυτού συλλόγου, ήταν ο Ένρι Αγιέντε, ο οποίος, ωστόσο, δεν κράτησε και πολύ αυτή τη θέση, μιας και τον αντικατέστησε ο Εντουάρδο ντε Άτσα. Η έδρα της νέας ομάδας ήταν το «Campo de Vallecas», ενώ στις 2 Μαΐου του ίδιου έτους έδωσε το πρώτο της παιχνίδι!

Το 1904 έγινε ένωση με διαφωνούντα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης και ξεκίνησε να παίζει με εμφανίσεις που είχαν μπλε και άσπρο χρώμα, παρόμοιες με της Athletic Bilbao. Το 1911, όμως, έγινε αλλαγή και αγωνίστηκε με βασικό χρώμα το κόκκινο και άσπρες ρίγες, κάτι που έχει μέχρι και σήμερα.

Το 1921 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Athletic Bilbao και μπήκε στο δικό της γήπεδο, το οποίο ονομαζόταν «Estadio Metropolitano de Madrid» και είχε χωρητικότητα 35.800 θεατών. Το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1966, καθώς τη δεύτερη ημέρα του Οκτώβρη εκείνης της χρονιάς, το «Estadio Manzanares» ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί την ομάδα της Μαδρίτης!

Μάλιστα, το 1972 μετονομάστηκε σε «Vicente Calderón», προς τιμήν του προέδρου της ομάδας, με το όνομα αυτό να ισχύει μέχρι και σήμερα, όπου συνεχίζει να είναι η έδρα του συλλόγου, ενώ χωράει 54.907 θεατές και βρίσκεται στην τοποθεσία Arganzuela της Μαδρίτης.

Μέχρι σήμερα, ο σύλλογος έχει κατακτήσει 10 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 10 Κύπελλα Ισπανίας, 2 ισπανικά Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Ισπανίας, 1 Copa Eva Duarte, 1 Copa Presidente FEF, 1 Πρωτάθλημα στη Segunda Division, 2 Europa League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Ιντερτότο και ένα διηπειρωτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.