Header Ads

Header ADS

Μάιντς - Αστέρας Τρίπολης 1-0 (video)

Ο Αστέρας μπορεί να ηττήθηκε από την Μάιντς 1-0, ωστόσο ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στον αγωνιστικό χώρο του "Coface Arena" και αν δεν πήρε κάτι καλύτερο ως αποτέλεσμα, αυτό είχε να κάνει με την ατυχία του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις ευκαιρίες για γκολ με τους Μπαντιμπανγκά, Ντε Μπλάσις κύριους εκφραστές, είχε δοκάρι με τον Μάσα στο 40ο λεπτό και αν μη τι άλλο κοίταξε στα μάτια την Γερμανική ομάδα στο γεμάτο "Coface Arena". Ωστόσο στάθηκε άτυχος στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, διότι κόντρα στη ροή της αναμέτρησης δέχτηκε γκολ στο 45ο λεπτό από τον Ιάπωνα Οκαζάκι, στην μοναδική ουσιαστικά επίθεση των γηπεδούχων.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο επέβαλε το ρυθμό του και ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ στην αντίπαλη εστία. Στο 21΄ η ατομική ενέργεια του Μπαντιμπανγκά από δεξιά έφερε την πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα, αφού το σουτ ήταν καλό, αλλά έφυγε λίγο άουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε νέο καλό σουτ στο 32ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από την εστία του Κάριους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα ήρθε με την ατομική ενέργεια του Ντε Μπλάσις, πάλι από δεξιά. Την πάσα του, όμως, δεν πρόλαβε ο Μάσα αν και ο γκολκίπερ Κάριους ήταν εξουδετερωμένος. Στο 36' μετά από σκαφτή πάσα του Ντε Μπλάσις και κεφαλιά - πάσα του Ρόλε, ο Μάσα έκανε επίσης κεφαλιά χωρίς να ευστοχήσει.

Ο Μάσα είχε και το δοκάρι του 40ού λεπτού, στο οποίο θα μπορούσε ο Αστέρας να προηγηθεί αλλά το αριστερό βολέ του εκτός περιοχής κατέληξε στη δεξιά συμβολή της εστίας του Κάριους. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή στο πρώτο ημίχρονο για τον Αστέρα, που σε εκείνο το χρονικό σημείο πίεζε την Γερμανική ομάδα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και σε μία άτυχη στιγμή για την άμυνα του Αστέρα στο 45ο λεπτό, ο Οκαζάκι με προβολή εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα (1-0). Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Μπαντιμπανγκά από δεξιά, ο Ντε Μπλάσις σχεδόν εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αστέρας δέχθηκε πίεση στο επόμενο δεκάλεπτο, με τον Μαλί να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, μία στο 50΄ όταν το κοντινό του πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα το δυνατό του σουτ απέκρουσε όπου ο Θεοδωρόπουλος.

Σε μία μεγάλη "Ευρωπαϊκή βραδιά" του Αστέρα κανένας ποδοσφαιριστής του δεν υστέρησε και όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ζίγκυ Μπαντιμπανγκά αποθεώθηκε από τους φιλάθλους των γηπεδούχων κατά την αλλαγή του, στο 81ο λεπτό και αυτός ανταπέδωσε το χειροκρότημα. Πλέον όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση, που θα κριθεί την προσεχή Πέμπτη 7 Αυγούστου στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" (21:15).

Μάιντς: Κάριους, Παρκ (70' Ντίαζ), Νοβέσκι, Μπελ, Χάρα, Μπαουμγκάρντλινγκερ (61' Μπροσίνσκι), Γκέις, Κου (77' Ζίμλινγκ), Μαλί, Μόριτζ, Οκαζάκι

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Μουνάφο (71' Τσοκάνης), Κουρμπέλης, Μάσα, Ντε Μπλάσις, Ρόλε (64' Σανκαρέ), Μπαντιμπανγκά (81' Κιτόκο)

Διαιτητής: Μάνουελ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.