Header Ads

Header ADS

Στον ΠΑΟΚ ο Φακούντο Περέιρα (videos)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμπέλ Φακούντο Περέιρα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Ο Περέιρα έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο βραχύσωμος Αργεντινός (1,70 μ.) αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος ή ως δεύτερος επιθετικός και προέρχεται από δύο πολύ καλές σεζόν με την Χιμνάσια Λα Πλάτα, με την οποία σημείωσε 24 γκολ σε 66 συμμετοχές. Το 2012-13, μάλιστα ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές για την επάνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής.

Ο Περέιρα ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Εστουντιάντες με την οποία από το 2006 ως το 2009 συμπλήρωσε πάνω από 100 συμμετοχές. Εκείνο το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Παλεστίνο από την Χιλή αλλά σύντομε επέστρεψε στην πατρίδα του και την Εστουντιάντες.

Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε και πάλι με προορισμό την Χιλή προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της Οντάξ Ιταλιάνο, με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν σημειώνοντας 15 γκολ σε 34 αγώνες. Το 2012 πέρασε από την μεξικάνικη Σαν Λουίς, η οποία λίγο μετά την απόκτησή του αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά διαλύθηκε.

Ετσι, ο Φακούντο επέστρεψε στην Αργεντινή και τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, με την οποία πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις του. Με 15 γκολ οδήγησε τη Χιμνάσια Λα Πλάτα στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και ο ίδιος κατάφερε να παίξει για πρώτη φορά στην Πριμέρα. Έδειξε έτοιμος και στο ανώτατο επίπεδο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής πετυχαίνοντας άλλα εννιά γκολ.

Το καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την Χιμνάσια Λα Πλάτα έληξε, ωστόσο η συνεργασία του με την Σαν Λουίς -που στο μεταξύ είχε εξαγοραστεί από την Χαγκουάρες- εξακολουθούσε να φαίνεται σε ισχύ μολονότι ο Φακούντο είχε προχωρήσει στην καταγγελία του στην FIFA. Μετά την τυπική επιβεβαίωση της ελευθέρας του, ο Αργεντινός, που βρίσκεται εδώ και τέσσερις μέρες το Oosterbeek, υπέγραψε το συμβόλαιό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.