Header Ads

Header ADS

Liverpool - Ολυμπιακός 1-0 (video)

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του International Champions Cup, στο Σικάγο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε -σε... μεταμεσονύκτια αναμέτρηση- την Liverpool και ηττήθηκε 1-0. Η ενημέρωση για το ματς μέσω της ιστοσελίδας της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ:

«Χάρη σε ένα γρήγορο γκολ του Στέρλινγκ μόλις στο 5', ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Λίβερπουλ, στο Soldier Field του Σικάγο. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν μαρτυρά την εικόνα του αγώνα, αφού η ομάδα μας και ευκαιρίες έχασε και πολύ καλή απόδοση είχε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού!

Μετά την άνετη και επιβλητική επικράτηση στην πρεμιέρα επί της Μίλαν με 3-0, ο Ολυμπιακός έδειξε και στο Σικάγο, απέναντι στη Λίβερπουλ, ότι μπορεί όχι απλά να στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά να… καρδιοχτυπά κάθε αντίπαλο! Το παιχνίδι άρχισε με τη Λίβερπουλ να μπαίνει δυνατά και να φτάνει σε ένα γρήγορο, όσο και τυχερό γκολ, καθώς και η "ασίστ" αλλά και το τελικό πλασέ έγιναν από… τσαφ.

Ο Ολυμπιακός ήλεγξε σε μεγάλο σημείο τον ρυθμό του αγώνα και έχασε ευκαιρίες, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος. Με την προσθήκη στο ματς του Τσόρι και του Κασάμι η ομάδα μας έγινε πολύ απειλητική και πατούσε διαρκώς περιοχή. Ο Μαζουακού δεν ήταν τόσο θετικός όσο στο πρώτο ματς, αν και είχε πολλά τρεξίματα και κούρσες πάνω-κάτω, ενώ ο Ντοσεβί έδειξε για ακόμη μία φορά πολύ καλά στοιχεία.

Στην άμυνα η ομάδα έδειξε καλή εικόνα και αν εξαιρέσει κανείς το γκολ, σοβαρή απειλή δεν υπήρξε, παρά σε μια-δυο περιπτώσεις. Ο Μέγιερι αιφνιδιάστηκε στο γκολ, όμως κατά τα άλλα είχε καλή επικοινωνία με όλους τους αμυντικούς που βρήκε μπροστά του και δεν απειλήθηκε. Τα νιάτα (Μπουχαλάκης, Κολοβός κλπ) είχαν καλή παρουσία και μάλιστα ο Μπουχαλάκης έχασε και μία πολύ καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, αγγίζοντας το γκολ!

Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά πολύ καλή εικόνα και θα μπορούσε (ίσως να έπρεπε κιόλας) να έχει σκοράρει, τουλάχιστον μια φορά. Η ομάδα βελτιώνεται, δένει ολοένα και περισσότερο και δείχνει πως δουλεύει ολοένα και καλύτερα.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

5' 1-0: Πάσα του Τζέραρντ για τον Στάριτζ, εκείνος έκανε τσαφ, το σουτ του κόντραρε στον Αμπιντάλ και η μπάλα έφτασε -με αρκετή δόση τύχης- στον αφύλακτο Στέρλινγκ που πλάσαρε τον Μέγιερι.

11': Ατομική ενέργεια από τον Γκαζαριάν που έκλεψε την μπάλα από τον Τζόνσον, αλλά δεν πλάσαρε σωστά!

22': Σουτ του Τζέραρντ από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής του Μέγιερι, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του γκολκίπερ του Θρύλου.

28': Η μπάλα έφτασε στον Στάριτζ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή δεν ανησύχησε τον Μέγιερι.

37': Ατομική ενέργεια του Μάρκοβιτς που πέρασε τον Ντοσεβί, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε το στόχο.

39': Ο Διαμαντάκος, με ατομική ενέργεια, απελευθερώθηκε, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν είχε θετική κατάληξη!

45': Σουτ του Γκαζαριάν με το αριστερό έξω από την περιοχή, δεν ανησύχησε την εστία του Τζόουνς.

50': Αντεπίθεση του Θρύλου με τον Τσόρι να τροφοδοτεί αριστερά τον Γκαζαριάν που μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση, αλλά το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόουνς!

59': Μακρινό σουτ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, λίγο πάνω από το τέρμα του Τζόουνς.

73': Πρώτη επαφή του Μπουχαλάκη με την μπάλα, με τον νεαρό να σουτάρει, αλλά να μην βρίσκει τον στόχο.

75': Σουτ του Λάμπερτ, μπλόκαρε εύκολα την μπάλα ο Μέγιερι.

77': Μακρινό συρτό σουτ του Κουτίνιο, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μέγιερι.

80': Κλέψιμο του Μπουχαλάκη που μπήκε στην περιοχή, πήγε να περάσει και τον Τζόουνς, αλλά έχασε τον έλεγχο της μπάλας πριν πλασάρει για το 1-1!

90'+3: Βολέ του Σάμαρη λίγο έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά ο Τζόουνς!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζόουνς, Τζόνσον (62' Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (62' Κόατες) , Ενρίκε (46' Ρόμπινσον), Τζέραρντ (62' Λούκας), Χέντερσον, Καν (46' Άλεν), Στέρλνγκ (74' Ίμπε), Μάρκοβιτς (46' Κουτίνιο), Στάριτζ (74' Λάμπερτ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουί) Παπαδόπουλος (63' Μανωλάς), Σιόβας (72' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ (46' Μαζουακού), Εντινγκά (63' Κασάμι), Μανιάτης (46΄Σάμαρης), Ντοσεβί (72' Μπουχαλάκης), Γκαζαριάν (63' Κολοβός), Σαβιόλα (46' Τσόρι), Διαμαντάκος (72' Παπάζογλου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιόβας (20'), Σαβιόλα (35'), Σαλίνο (43') / Τζόνσον (45'+1), Λούκας (88'), Κουτίνιο (90'+1)»

2 σχόλια:

  1. Φιλικο σε πολυ χαμηλους ρυθμους ομως... το ειδα το ματς. Βεβαια δε παβει μεσα απο εκει να βγαινουν συμπερασματα.

    Σαφως και η εικονα της ομαδας ηταν καλη, με σωστη κυκλοφορια και ο Τσορι εδειξε πως ειναι σε καλο επιπεδο.

    Ας περιμενουμε καποια πιο δυνατα φιλικα οσο πλησιαζουμε προς τη νεα σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είδα τα δύο φιλικά (μόνο φάσεις) και δεν έχω άποψη, αλλά όταν λες "πιο δυνατά φιλικά" τι εννοείς; Με Μίλαν και Λίβερπουλ παίζατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.