Header Ads

Header ADS

Σφυρίζει ευρωπαϊκό τελικό ο Σταυρόπουλος

Νέα μεγάλη διεθνής διάκριση για την ελληνική διαιτησία της υδατοσφαίρισης και ειδικότερα για τον Νίκο Σταυρόπουλο. Ο έμπειρος ρέφερι θα σφυρίξει στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας, σήμερα Σάββατο στις 19:00 στη Βουδαπέστη (μαζί με την Ιταλίδα Κριστίνα Τατσίνι).

Με τη νέα αυτή διάκριση ο διεθνής Έλληνας διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας (που διαιτήτευσε φέτος και τον τελικό του Europa Cup μεταξύ της Βόλγκογκραντ και της Μλάντοστ) καταρρίπτει κι ένα σπουδαίο ρεκόρ καθώς γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος ρέφερι σε συμμετοχές στη συγκεκριμένη διοργάνωση με επτά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 39 παιχνίδια, από τα οποία τρεις μεγάλοι τελικοί (gold metal) και δύο μικροί (bronze metal).

Και μια σύμπτωση: Στο πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σεβίλλη το 1997, ο Σταυρόπουλος διαιτήτευσε στον μικρό τελικό των Γυναικών Ισπανία-Ολλανδία και σήμερα στο 7ο και τελευταίο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη διαιτητεύει στον μεγάλο τελικό με τις ίδιες αντιπάλους: Ισπανία-Ολλανδία. Αναλυτικά οι συμμετοχές του στα επτά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα:

Σεβίλλη 1997 (Ισπανία-Ολλανδία 5-10 bronze metal)
Φλωρεντία 1999 Κράνι - Λιουμπλιάνα 2003 (Ιταλία-Ουγγαρία 6-5 gold metal)
Βελιγράδι 2006 (Ισπανία-Ουγγαρία 11-12 bronze metal)
Μάλαγα 2008 (Ισπανία-Ρωσία 7-8 gold metal)
Ζάγκρεμπ 2010, Βουδαπέστη 2014 (Ισπανία-Ολλανδία gold metal)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.