Header Ads

Header ADS

ΠΣΑΤ: Εθελοντική αιμοδοσία στον ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΣΑΤ σε συνεργασία με την διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται καθημερινά συμμετέχει στην ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας. Για τον λόγο αυτό οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ (1ος όροφος), την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και ώρες 10:00 - 14:00.

Στην Ελλάδα αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα υπαρκτή κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Για να εξασφαλιστεί καθημερινή εισροή αίματος στις αιμοδοσίες της χώρας και επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος.

Η χορήγηση αίματος είναι αναγκαία μεταξύ άλλων: στους χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία (στην πλειοψηφία τους παιδιά) καθώς και από διάφορες αιματολογικές ασθένειες, σε ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα ιδιαίτερα όταν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, σε περιπτώσεις που υπολογίζεται αξιόλογη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.