Header Ads

Header ADS

Εθνική Κ20: Οι τρεις... τερματοφύλακες!

Θα κληθούν να υπερασπίσουν την ελληνική εστία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν πολλές παραστάσεις από αγώνες τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος όσο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε επίπεδο «μικρών» Εθνικών Ομάδων. Ο Στέφανος Καπίνο έχει συμμετάσχει σε όλες τις τελικές φάσεις των τριών τελευταίων ετών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων και Νέων, ο Σωκράτης Διούδης πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2012, στο οποίο η Ελλάδα κατετάγη δεύτερη, ενώ ο Νίκος Γιαννακόπουλος παρότι είναι ο «νέος» της παρέας έδωσε τα διαπιστευτήριά του στους φετινούς αγώνες της Super League. Οι τρεις τους μίλησαν στο epo.gr για την ελληνική ομάδα και τους στόχους της στη διοργάνωση.

Στέφανε και Σωκράτη, έχετε πολλές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με τις μικρές Εθνικές. Έχετε «πάρει τον αέρα» μεγάλων διοργανώσεων ή σε αυτή της Τουρκίας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά;

Καπίνο: Θα είναι για μένα η 4η τελική φάση και το πρώτο Μουντιάλ στην καριέρα μου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους μας, καθώς είναι η σημαντικότερη διοργάνωση στις μικρές ηλικίες. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι θετικό το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν εμπειρίες από διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Διούδης: Είναι τιμή για όλα τα παιδιά η συμμετοχή τους στην ελληνική αποστολή για το Μουντιάλ Νέων. Είμαστε χαρούμενοι όλοι για τη συμμετοχή μας στα γήπεδα της Τουρκίας. Θα αποκτήσουμε μεγάλες και μοναδικές εμπειρίες. Πρόκειται ασφαλώς για μεγαλύτερη διοργάνωση από τις ευρωπαϊκές και δυσκολότερη, καθώς θα πάρουν μέρος οι καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο. Είμαστε, όμως, προετοιμασμένοι γι΄ αυτό.

Νίκο, για σένα θα είναι η πρώτη σου συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Πώς σου φαίνεται όλο αυτό;

Γιαννακόπουλος: Είναι ένα όνειρο για μένα. Όλα τα παιδιά με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και ανυπομονώ να αρχίσουν τα ματς. Δεν υπάρχει άγχος σε κανένα παίκτη.

Τι περιμένετε από πλευράς ατμόσφαιρας σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση;

Διούδης: Θα έχει όλα τα στοιχεία ενός «κανονικού» Μουντιάλ. Πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι του αθλήματος θα περιμένουν, όπως κι εμείς, με ανυπομονησία να αρχίσει το τουρνουά. Θα υπάρχει αρκετός κόσμος στις εξέδρες των γηπέδων και μέσα σε αυτά θα αγωνίζονται τα μεγαλύτερα ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιαννακόπουλος: Είναι από τις διοργανώσεις που όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να συμμετάσχουν. Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει κύρος, προβολή και κόσμο που διψάει για θέαμα.

Καπίνο: Περιμένω ότι θα είναι άρτιο οργανωτικά και πλούσιο σε ποδοσφαιρικό θέαμα. Θα συναντηθούν ομάδες και φίλαθλοι από διαφορετικές χώρες, ηπείρους και κουλτούρες. Αυτό από μόνο του είναι ενδιαφέρον και μοναδικό!

Έχετε συζητήσει μεταξύ σας ή με τους προπονητές σας για τους στόχους της Εθνικής; Τι μπορούν να περιμένουν από εσάς οι Έλληνες και οι ξένοι φίλαθλοι;

Γιαννακόπουλος: Να περιμένουν μια καλή και οργανωμένη ομάδα, με σοβαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Θέλουμε πολύ να περάσουμε στον επόμενο γύρο και να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες φιλάθλους.

Καπίνο: Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μυαλό μας τα τρία ματς του ομίλου και ειδικότερα αυτό της πρεμιέρας με το Μεξικό. Έτσι οφείλουμε να σκεφτόμαστε, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό στην Τουρκία. Η ομάδα αυτή δεν είναι τυχαία, έρχεται από πολύ μακριά και μπορεί σε αυτό το τουρνουά, αλλά και στο μέλλον να φτάσει μακριά.

Διούδης: Η ομάδα είναι σε μεγάλο βαθμό η συνέχεια της προηγούμενης Εθνικής Νέων, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012. Έχουν προστεθεί και άλλα ταλαντούχα παιδιά. Έχουμε πολύ καλό και δυνατό σύνολο, αλλά οφείλουμε αυτό να το δείξουμε την ώρα που πρέπει.

Πιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Εθνικής;

Καπίνο: Το πάθος που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε ματς. Όλοι οι αγώνες είναι για εμάς τελικοί. Σε όλους επιδιώκουμε τη νίκη.

Διούδης: Θα πρόσθετα και το ότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, είμαστε καλοί χαρακτήρες και βγάζουμε τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας στο παιχνίδι.

Γιαννακόπουλος: Να προσθέσω κι εγώ μια λέξη, η οποία φαίνεται τετριμμένη, αλλά εγώ ως νεότερος νιώθω την ανάγκη να την πω. Είμαστε μια οικογένεια, βάζουμε πάνω απ΄ όλα την ομάδα. Αν η ομάδα πάει καλά, θα είμαστε κι εμείς καλά, θα πάρουμε το μερίδιο που μας αναλογεί.

Το μεγαλύτερό σας όνειρο σε σχέση με το ποδόσφαιρο ποιο είναι;

Διούδης: Θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς και να έχω καλή παρουσία με τις Εθνικές και τους συλλόγους μου. Τώρα, όμως, θέλω να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί αυτή η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Καπίνο: Όσο παίζω ποδόσφαιρο θα ονειρεύομαι. Στόχος πάντα θα είναι η κορυφή. Αν κοιτάς ψηλά, κάποια στιγμή θα φτάσεις ψηλά. Αρκεί να δουλεύεις σκληρά και να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Γιαννακόπουλος: Να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μου και να βρίσκομαι σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Και ό,τι καλύτερο για αυτή την ομάδα.

Τέλος, πείτε λίγα λόγια για τους άλλους δύο συμπαίκτες σας.

Γιαννακόπουλος: Είναι πολύ καλά παιδιά και εξαιρετικοί τερματοφύλακες. Είναι σπουδαίο που προπονούμαι μαζί τους και τους εκτιμώ απεριόριστα.

Διούδης: Με τον Στέφανο έχουμε δεθεί, καθώς είμαστε αρκετά χρόνια συμπαίκτες στις Εθνικές Ομάδες. Και με τον Νίκο γνωριζόμαστε αρκετό καιρό και έχω να πω ότι πρόκειται για δύο πολύ καλούς χαρακτήρες. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα.

Καπίνο: Έχουν δείξει στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και των μικρών Εθνικών ότι είναι αξιόλογοι τερματοφύλακες και πολύ καλοί χαρακτήρες. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και είμαι χαρούμενος που βρίσκονται στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.