Header Ads

Header ADS

Οι 15 καλύτεροι επιθετικοί στον κόσμο

Η FIFPro και η FIFA παρουσιάζουν τους 15 καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, οι οποίοι αναδείχθηκαν από τη ψηφοφορία που έγινε για την καλύτερη ενδεκάδα στον κόσμο, την FIFA FIFPro World XI of 2012. Τρεις από αυτούς τους επιθετικούς, θα είναι ανάμεσα στους έντεκα, οι οποίοι θα βραβευθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης FIFA Ballon d’Or Gala, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, από όλες τις χώρες όπου υπάρχουν Σύνδεσμοι-μέλη της FIFPro, ψήφισαν ως τους 15 καλύτερους επιθετικούς για το 2012, τους εξής:

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτυ, Αργεντινή)
Μάριο Μπαλοτέλλι (Μάντσεστερ Σίτυ, Ιταλία)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλλία)
Έντισον Καβάνι (Νάπολι, Ουρουγουάη)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Σανγκάι Σενχούα, Ακτή Ελεφαντοστού)
Σάμουελ Ετό (Ανζί, Καμερούν)
Ρανταμέλ Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης, Κολομβία)
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν, Γερμανία)
Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς (Παρί Σ.Ζ., Σουηδία)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα, Αργεντινή)
Νειμάρ (Σάντος, Βραζιλία)
Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολλανδία)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης, Πορτογαλία)
Γουέην Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αγγλία)
Λούις Σουάρες (Λίβερπουλ, Ουρουγουάη)

Η "μονομαχία" για μία θέση ανάμεσα στους τρεις καλύτερους επιθετικούς του κόσμου, για την ενδεκάδα World XI, αναμένεται ότι θα είναι συναρπαστική. Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται, πάντως, ότι είναι μέσα στους βασικούς υποψήφιους. Πέντε συνεχόμενες φορές έχουν μπει ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην καλύτερη ενδεκάδα του κόσμου, ενώ πέντε τρόπαια έχει κατακτήσει και ο Τζον Τέρρυ της Τσέλσι. Θα είναι ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θα κερδίσουν για έκτη φορά τη διάκριση της συμμετοχής στην καλύτερη ενδεκάδα του κόσμου;

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, καθώς, ο μόνος που μπαίνει για πρώτη φορά στην 15άδα των κορυφαίων επιθετικών, είναι ο Μάριο Μπαλοτέλλι, ο οποίος διακρίνεται τόσο με την Μάντσεστερ Σίτυ, όσο και με την Εθνική Ιταλίας. Μόνο τρεις επιθετικοί είναι κάθε χρόνο στην προεπιλογή των 55 καλύτερων παικτών στον κόσμο. Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Γουέην Ρούνεϊ και Σάμουελ Ετό. Από την εφετινή 15άδα, εκτός από τους Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρούνεϊ, Ετό, Ντρογκμπά, δεν υπάρχει άλλος επιθετικός ο οποίος έχει κερδίσει την αναγνώριση της συμμετοχής στην καλύτερη 11άδα της χρονιάς.

4 σχόλια:

  1. Τσ... τσ... Σπέκουλα στους ποδοσφαιριστές-γλείφτες των ΜΜΕ το αρθράκι... Καις το μεγαλύτερο κανόνι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αλλά το ξέρω ότι είσαι προκατειλημμένος... Και επειδή είναι καλό παιδί και δεν μιλάει τον σβήνεις μονοκονδυλιά από τον χάρτη. Αλλά σας ξέρω εσάς τους αθλητικογράφους. Αν δεν τα πάρετε δεν αφήνετε άνθρωπο να αγιάσει... Πού είναι βρε από την περιβόητη αυτή λίστα ο Φουρτάδο παρακαλώ; Τόση εμπάθεια πια;

    Αδερφέ, να είσαι καλά και να περάσεις μια όμορφη Πρωτοχρονιά...
    Να ευχηθούμε ο καινούριος χρόνος να μας εκπληρώσει όλα μας τα όνειρα (ακόμα και να δούμε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια) και να μας απομακρύνει όλους μας τους εφιάλτες (κυρίως εκείνον τον διαφαινόμενο υποβιβασμό) :-)

    Καλή Χρονιά να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μενα μακραν ο Φαλκαο.... γιατι ξερει τοπι, εχει τεχνικη, ειναι αλητης και εχει μακρια μαλλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Φουρτάδο είναι υπεράνω κριτικής!!! Γι αυτό απουσιάζει από την λίστα... Πάντως για να σου φύγει το μεράκι είναι υποψήφιος ως "Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Football League" (http://sporty-365.blogspot.com/2012/12/2012.html)!!!

    Καλή χρονιά και σε σένα αδερφέ. Όσο για το πρωτάθλημα είχα ραντεβού μαζί του αλλά με έστησε!!! Τώρα με φλερτάρει η Β' Εθνική αλλά δεν θα ενδώσω. Δείχνω χαρακτήρα κι αντιστέκομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίμπρα και τα μυαλά στο μίξερ!!! (Καλούτσικος είναι και ο Φαλκάο, τον ανταλλάσσω με Φουρτάδο εάν ενδιαφέρεται να αγωνιστεί σε ένα σοβαρό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.