Header Ads

Header ADS

Συνέντευξη Λεωνίδα Κυβελίδη

Ο επιθετικός του Πανθρακικού Λεωνίδας Κυβελίδης, στην αποκλειστική συνέντευξή του στην ιστοσελίδα www.superleaguegreece.net τονίζει ότι «το φετινό πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε λεπτό συμμετοχής ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους, την ομάδα τους και την Εθνική μας ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» και συμπληρώνει: «Οι κάτοικοι της Κομοτηνής είναι φιλόξενοι και προσπαθούν να σε εξυπηρετήσουν σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να έχεις. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι στην πόλη.»

Πως κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία σας στο πρωτάθλημα; Είσαι ικανοποιημένος από τη συγκομιδή των βαθμών;

Πιστεύω πως ο Πανθρακικός θα μπορούσε να είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς και να βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία. Έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο χωρίς να εισπράξουμε αυτό που δικαιούμαστε. Σταθήκαμε άτυχοι ως ομάδα όπως στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο όπου δεχτήκαμε τέρμα 2 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε αυξήσει την συγκομιδή μας και ευελπιστώ πως θα συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερους βαθμούς.

Ποιος είναι ο φετινός σας στόχος;

Όπως κάθε ομάδα που προβιβάζεται από την Football League στόχος της είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Το φετινό πρωτάθλημα έχει ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του. Πρέπει να δείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε και πιστεύω πως με λίγη τύχη θα πετύχουμε τον στόχο που έχει θέσει η Διοίκηση.

Πως σου φαίνεται η πόλη και οι άνθρωποι;

Οι κάτοικοι της Κομοτηνής είναι φιλόξενοι και προσπαθούν να σε εξυπηρετήσουν σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να έχεις. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι στην πόλη. Όσον αφορά την πόλη έχει τις ομορφιές της και λόγω του Πανεπιστημίου υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που δίνουν μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα της.

Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα και την επόμενη σεζόν;

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και η Διοίκηση της ομάδας βρίσκεται συνέχεια δίπλα μας. Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να μείνει ένας ποδοσφαιριστής για χρόνια στον Πανθρακικό. Το να παραμείνω στην ομάδα είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις και όσον αφορά την νέα χρονιά είναι κάτι που θα το συζητήσω όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση και να αγωνιστείς στον Πανθρακικό;

Από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου οι άνθρωποι του Πανθρακικού έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για να με προσθέσουν στο δυναμικό τους. Συζητήσαμε και μου έδειξαν πως πρόκειται για μια ομάδα που αποπνέει υγεία και αυτά που συμφωνείς τηρούνται. Πιστεύω πως αυτό ήταν και το κυρίαρχο στοιχείο για να επιλέξω τον Πανθρακικό. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και άλλα πράγματα, όπως το αθλητικό κέντρο της ομάδας, που έκριναν την απόφαση.

Ποιους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος ξεχωρίζεις και γιατί;

Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα στους μέχρι τώρα αγώνες. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε λεπτό συμμετοχής ώστε να βοηθήσουν τον εαυτό τους, την ομάδα τους και την Εθνική μας ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πως ονειρεύεσαι να δεις τα παιδιά σου; Θα ήθελες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Όσον αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στην Ελλάδα όπως φυσικά και σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Φυσικά αν το επιλέξουν θα τους υποστηρίξω σε κάθε βήμα τους. Θα πρέπει όμως να το συνδυάσουν με την σχολική τους μόρφωση και να μην αφιερωθούν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλ.

Ποια είναι καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Η καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου καριέρα είναι η παρουσία μου στα τμήματα υποδομής του Στρασβούργου. Ένας διαφορετικός ποδοσφαιρικός κόσμος στην Γαλλία με άλλες συνθήκες, άλλη νοοτροπία και διαφορετικές αντιλήψεις. Είναι μια ποδοσφαιρική περίοδος που θα μου μείνει αξέχαστη. Όσον αφορά την χειρότερη στιγμή όταν τραυματίζομαι. Δεν θέλω να απουσιάζω όχι μόνο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αλλά ακόμη και από τις προπονήσεις.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα παραμείνει το πιο δημοφιλές άθλημα. Από μικρή ηλικία οι γονείς σου θα δίνουν μια μπάλα για να κλωτσάς και όσο μεγαλώνεις αυτή η συνήθεια δεν κόβεται. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με οδήγησε στο να αρχίσω το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να γίνει κάποιος ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικό επίπεδο θα πρέπει να έχει αφοσιωθεί 100 % σε αυτό. Στις προπονήσεις πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου, την εξωγηπεδική σου ζωή και συνέχεια να «επενδύεις» στον εαυτό σου.

Πιστεύεις ότι σε έναν αγώνα μετράει μόνο το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να το συνδυάζεις με ελκυστικό ποδόσφαιρο;

Βρισκόμαστε στην εποχή που όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Ομάδες, προπονητές, ποδοσφαιριστές όλοι. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ομάδες προσφέρουν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους, εισπράττουν χειροκρότημα αλλά μετά την λήξη του αγώνα δεν έχουν πάρει την νίκη ή κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Θα ήταν ιδανικό να μπορεί κάποια ομάδα να συνδυάσει το αποτέλεσμα με ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς είναι ελάχιστες.

Επόμενος αγώνας με τον Άρη στην έδρα σας. Είναι παιχνίδι «τελικός» ή απλά ένας αγώνας;

Είναι ένα παιχνίδι αρκετά κρίσιμο για τον Πανθρακικό καθώς όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις αλλά και την βαθμολογική συγκομιδή. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως τελικό, είναι νωρίς ακόμη καθώς ακολουθούν άλλοι 18 αγώνες. Αυτή την στιγμή και οι δυο ομάδες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Στόχος μας είναι η νίκη και για αυτό το λόγο θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.