Header Ads

Header ADS

Επανομή: Νίκη ψυχολογίας με Καλλονή (3-2)

Την τρίτη φιλική νίκη απέναντι σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας πήρε η Αναγέννηση Επανομής (μετά τις επιτυχίες με Καλλιθέα και Γιαννιτσά), που κέρδισε με 3-2 την Καλλονή Λέσβου στο «Νίκος Σαράφης», σε ένα χορταστικό παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές στο σκορ (και δυο δοκάρια των φιλοξενούμενων). Παρά τη νίκη, ο τεχνικός των πράσινων, Κώστας Γαλτσίδης έμεινε ανικανοποίητος, τονίζοντας: «Το ότι κερδίσαμε έναν ποιοτικό αντίπαλο δεν πρέπει να μας παρασέρνει και να μας αποπροσανατολίζει. Κάναμε αρκετά ατομικά λάθη, κυρίως από επιπολαιότητα και σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε».

Φάσεις και γκολ:

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 3΄ για τους γηπεδούχους, με το μακρινό σουτ του Μωυσίδη να απομακρύνεται από τον Πάγερ. Στο 6΄ το σουτ του Καζάκη σε αντεπίθεση για τους νησιώτες πέρασε άουτ. Στο 8΄ ο Ταταρίδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Βραζιλιάνου Λεοζίνιο, ενώ στο 15΄ ο Σάββας Ταταρίδης έδωσε ξανά τη λύση, διώχνοντας με το πόδι το σουτ του Μανούσου.

Στο 21΄ το φάουλ του Μπαλασά πέρασε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια, ενώ στο 26΄ ο Βασίλης Μπαλασάς έκανε ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Αλέξης Ταχμαζίδης προχώρησε, πλασάροντας εύστοχα την κατάλληλη στιγμή για το 1-0 της Επανομής. Στο 32΄ το σουτ του Γκονζάλες κατέληξε στον Ταταρίδη και στο 36΄ το πλασέ του Μανούσου πέρασε πάνω απ' τα δοκάρια. Στο 41΄ ο Λεοζίνιο είχε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης, ενώ στο 42΄ ο πορτιέρο των πράσινων μπλόκαρε το γυριστό σουτ του Καζάκη από το ύψος της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Τίμου Καβακά ισοφάρισε στην πρώτη ευκαιρία της, στο 52΄, με καρφωτή κεφαλιά του προωθημένου Ηλία Κώτσιου, έπειτα από σέντρα του Κριπιντίρη από δεξιά. Στο 55΄ ο Ταταρίδης πρόλαβε σωτήρια τον Μανούσο σε τετ α τετ και στο 69΄ το σουτ του Κυζιρίδη πέρασε δίπλα απ' το δοκάρι. Στο 70΄ το μακρινό σουτ του Τσερκέζου για τους πράσινους πέρασε λίγο άουτ και στο 72΄ η Καλλονή «γύρισε» το σκορ, κάνοντας το 1-2 με σουτ του Βλάση Καζάκη μέσα από την περιοχή, έπειτα από ενέργεια του Χλεμπ από δεξιά.

Η απάντηση για τους Θεσσαλονικείς ήρθε άμεσα, καθώς στο 73΄ μετά από βαθιά μπαλιά του Τσερκέζου, ο Αυστριακός πορτιέρο Πάγερ έκανε ολέθριο λάθος και ο Πάτρικ Ογκουνσότο είχε εύκολο έργο, σπρώχνοντας απλά την μπάλα στην κενή εστία για το 2-2. Στο 88΄ ο Χλεμπ είχε δεύτερο δοκάρι για την ομάδα της Λέσβου (αυτή τη φορά κάθετο), ενώ στο 91΄ σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Πασχάλης Δραγανίδης έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά και ο Γιώργος Σικαλόπουλος πρόλαβε τον εξερχόμενο Πάγερ, διαμορφώνοντας με κοντινή προβολή το τελικό 3-2.

Νοσοκομείο ο Κυζιρίδης

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Γρηγόρη Κυζιρίδη στο δεύτερο μέρος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, που χτύπησε στο γόνατο, διεκομίσθη στο Νοσοκομείο για εξετάσεις και την Πέμπτη αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα, ενώ φυσικά άπαντες εύχονται να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό. Άλλο φιλικό δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα από την Αναγέννηση, ενώ από πλευράς Καλλονής δοκιμάστηκαν ο Λευκορώσος Χλέμπ και ο Μπάμπης Πετράκος.

ΕΠΑΝΟΜΗ: Ταταρίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης (66΄ Φωτιάς), Τέλλος, Παπατζίκος, Σαμουηλίδης (46΄ Κουκουλέκης), Μωυσίδης (90΄ Δραγανίδης), Μπαλασάς (62΄ Κουλίδης), Ταχμαζίδης (62΄ Σικαλόπουλος), Αναστασίου (46΄ Ογκουνσότο), Κυζιρίδης (86΄ Λαμπερνάκης)

ΚΑΛΛΟΝΗ: Πάγερ, Χωριανόπουλος (78΄ Γάλας), Σερφά (46΄ Λίμα), Κώτσιος, Τραορέ, Μαρσέλο, Κριπιντίρης (73΄ Πετράκος), Γκονζάλες (46΄ Χλεμπ), Μανούσος (57΄ Μανουσάκης), Καζάκης, Λεοζίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.