Header Ads

Header ADS

ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Από τη μια η Αλ Κάιντα από την άλλη οι μαύροι ακροδεξιοί δεν είναι και πολύ ευχάριστα τα μαντάτα που μας έρχονται για το παγκόσμιο κύπελλο της αφρικής τη στιγμή που το τρόπαιο ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στη χώρα μας!

ΑΠΕΙΛΗ pt.I

Με τρομοκρατική επίθεση απειλεί η Αλ Κάιντα. «Πόσο φανταστικό θα ήταν αν στη διάρκεια του αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία (12/6), που θα μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, ένα κατάμεστο στάδιο γινόταν άνω κάτω από την έκρηξη μίας βόμβας και ο αριθμός των νεκρών θα έφτανε τις εκατοντάδες αν το ήθελε και ο Αλάχ;», αναφέρουν μέλη της οργάνωσης σε ιστοσελίδα.Στη λίστα των στόχων της Αλ Κάιντα πέρα από τις ΗΠΑ και την Αγγλία είναι και οι ομάδες της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας καθώς θεωρούνται σταυροφόροι κατά του Ισλάμ. Το μήνυμα των τρομοκρατών απευθύνεται στον ίδιο τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, τονίζοντας πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που θα μπουν στο γήπεδο δεν θα μπορούν να ανιχνευθούν από την ασφάλεια των γηπέδων.
«Όλοι μηχανισμοί ανίχνευσης που θα στείλουν οι Αμερικανοί αφού διαβάσουν αυτό το κείμενο, δεν θα είναι αρκετοί για να βρουν πώς μπήκαν τα εκρηκτικά μέσα στο στάδιο και αυτό για ένα λόγο που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Έτσι οι προετοιμασίες σας για το Μουντιάλ πρέπει να αρχίσουν από το μηδέν, έτσι κύριε Μπλάτερ;» καταλήγουν τα μέλη της Αλ Κάιντα.

ΑΠΕΙΛΗ pt.II

Έκρηξη ρατσιστικής βίας εναντίον των λευκών κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ερευνά η αστυνομία έπειτα από τη δημοσιοποίηση καμπάνιας μέσω του Facebook που φαίνεται πως δημιούργησαν υποστηρικτές του 29χρονου πολιτικού Ζούλιους Μαλέμα.

Την είδηση αποκαλύπτει η Daily Express, στην οποία δημοσιεύεται και ένα απειλητικό μήνυμα. «Κάθε καταπατητής, δηλαδή οι λευκές πόρνες θα βιάζονται και θα εκτελούνται…. Και τα λευκά παιδιά θα καίγονται» ανέφερε το μήνυμα που σε μια περίοδο έντασης που προκάλεσε η δολοφονία του Γιουτζίν Τέρεμπλανς που υποστήριζε την κυριαρχία των λευκών σε όλη τη Νότια Αφρική.

Η σελίδα που αριθμούσε 15.000 μέλη έκλεισε ενώ ο Μαλέμα έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν δημιουργήθηκε από επίσημους υποστηρικτές του. Ο Μάλεμα που είναι ο ηγέτης της νεολαίας του κόμματος (του προέδρου Ζούμα) Εθνικό Αφρικανικό Κονγκρέσο (ANC), βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση μετά από απειλές για τη ζωή του.Μπορεί οι Νοτιοαφρικανοί ηγέτες να καλούν για ηρεμία μετά τη δολοφονία του Τέρεμπλανς αλλά φανατικοί ακροδεξιοί ζητούν εκδίκηση.

Τις προάλλες ξέσπασαν άγριες συμπλοκές έξω από δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ όπου μεταφέρθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 15 και 21 ετών και η αστυνομία αναγκάστηκε να τοποθετήσει συρματοπλέγματα προκειμένου να επαναφέρει την τάξη.

Πάντως παρά την ένταση των τελευταίων ημερών ο αντιπρόεδρος του νοτιοαφρικανικού Ινστιτούτου Διαφυλετικών Σχέσεων, Λόρενς Σλέμερ, είπε πως τα γεγονότα δεν θα επηρεάσουν την ασφάλεια των φιλάθλων. «Δεν νομίζω ότι αυτά τα τραγικά γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια όσων βρεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εξάλλου το Μουντιάλ και τα σπορ γενικότερα, υποτίθεται πως περιορίζει τα πάθη και συμφιλιώνει τον κόσμο».

2 σχόλια:

  1. Αυτοί οι τραγικοί τύπου θα φράξουν το δρόμο τής Ελλαδάρας τού Καραγκούνη και του Αβραάμ προς τη μεγαλύτερη δόξα της. Πάνω που θα έχουμε αποκλείσει την Αργεντινή και θα έχουμε ξεφτιλίσει τον Μέσι, πάνω που θα έχουμε πετάξει έξω Ιταλία και Γερμανία σε προημετελικά και ημιτελικά και πάνω που θα πέζουμε με Βραζιλία τελικό και θα προηγούμαστε 4-0 στο 91', θα σκάσει μπόμπα στο κέντρο τού γηπέδου και θα ματαιωθεί όλο το μουντιάλ. Κάποιος να τους σταματήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ είσαι πιο αισιόδοξος από μένα!!!
    Μα στο σκορ του τελικού έπεσες έξω! 1-0 στις καθυστερήσεις με τέρμα ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.